רוסלה: תבשיל בשר רומני
עם תפוחי אדמה ושמיר

ארוחה חורפית שלמה בסיר אחד: צלי בקר בבישול ארוך עם תפודים שסופגים את הרוטב ותיבול מיוחד של שמיר

דפנה אוסטר מיכאל

|

29.01.17 | 22:00

רוסלה: תבשיל בשר רומני עם תפוחי אדמה ושמיר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
רוסלה: תבשיל בשר רומני עם תפוחי אדמה ושמיר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 800 גרם בשר בקר (צלעות או צלי כתף), חתוך לקוביות
  • 2 כפות קמח
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • שמן לטיגון
  • אפשרות: 3-2 עצמות בקר
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 צרור שמיר, קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מקמחים את קוביות הבשר.
  2. מטגנים את הבצל בשמן בסיר לחץ (או בסיר רגיל), עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר, עצמות הבשר (אם רוצים) והשום ומטגנים 3-2 דקות.
  3. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. סוגרים את הסיר ומבשלים – כשעה אם משתמשים בסיר לחץ וכשעתיים-שעתיים וחצי אם משתמשים בסיר רגיל.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים במכסה רגיל ומבשלים 50-40 דקות על אש קטנה.
  5. מוסיפים לסיר את השמיר ומבשלים כ-15 דקות נוספות. לפני ההגשה אפשר לפזר על התבשיל מעט שמיר טרי.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג