שרלוטקה: עוגת תפוחים רוסית (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 6 תפוחים ירוקים
- 3 ביצים
- קורט מלח
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שוטפים את התפוחים ומקלפים אותם. חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מניחים בתבנית.
- מקציפים את הביצים עם קורט מלח במשך דקה. מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, ומקציפים 3-2 דקות נוספות, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
- מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לתערובת הביצים יחד עם השמנת החמוצה ומערבבים בעדינות עם לקקן לבלילה אחידה. יוצקים על התפוחים ומזיזים את התבנית, כך שהבלילה תתפזר באופן שווה.
- אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מקררים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ומה דעתכם על עוגת אגוזים ושוקולד מהירה? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון