שרלוטקה: עוגת תפוחים
רוסית שמוכנה בצ'יק צ'ק

עוגת תפוחים קלה במיוחד להכנה, עם שפע קוביות פרי שמכוסות בשמיכה של בצק אוורירי במיוחד ואבקת סוכר

ילנה ויינברג

|

26.01.17 | 22:11

שרלוטקה: עוגת תפוחים רוסית (צילום: ילנה ויינברג)
שרלוטקה: עוגת תפוחים רוסית (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 6 תפוחים ירוקים
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
  • אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שוטפים את התפוחים ומקלפים אותם. חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מניחים בתבנית.
  3. מקציפים את הביצים עם קורט מלח במשך דקה. מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, ומקציפים 3-2 דקות נוספות, עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לתערובת הביצים יחד עם השמנת החמוצה ומערבבים בעדינות עם לקקן לבלילה אחידה. יוצקים על התפוחים ומזיזים את התבנית, כך שהבלילה תתפזר באופן שווה.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מקררים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ומה דעתכם על עוגת אגוזים ושוקולד מהירה? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

  (צילום: אורלי חרמש)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג