שקדי מרק מתוצרת בית:
טעימים יותר, בריאים יותר

גם בשבילכם המרק הוא רק תירוץ לזלילת הר של שקדים? בואו ללמוד מעוג'יליה איך להכין גרסה הרבה יותר מוצלחת ממה שיש בחנויות - ובתור בונוס יש גם מרק כתום!

עוג'יליה דולסהפורסם: 25.01.17 10:21
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

שקדי מרק ביתיים

 

מרכיבים

כ-400 גרם

 

  • 1 כוס ועוד 1 כף (150 גרם) קמח עדשים
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) קמח חומוס (אפשר להחליף את שני סוגי הקמח בקמח לבן רגיל או בקמח מלא, אבל אז רוב הסיכויים שתצטרכו קצת פחות מים – אז הוסיפו אותם לאט ובהדרגה)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס ועוד 2 כפות (150 מ"ל) מים
  • קצת שמן זית לשימון הבצק ונייר האפייה

 

אופן ההכנה

 

1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים, למעט המלח (אפשר להיעזר במיקסר, אבל לא חייבים).

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    2. מוסיפים את המים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק דביק וגמיש.

    3. יוצרים מהבצק כדור ומשמנים אותו בעזרת הידיים. מניחים בקערה, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      4. מחממים את התנור ל-160 מעלות.

      5. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.

      6. מניחים את הבצק על נייר האפייה ומהדקים אותו קלות, כדי להוציא ממנו אוויר. מניחים עליו נייר אפייה נוסף ומרדדים לעובי של 1/2 ס"מ.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        7. בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים את הבצק לריבועים קטנים בגודל של כ-1X1 ס"מ.אם הבצק נדבק לסכין, אפשר לשמן אותה במעט שמן זית או להקפיא את הבצק המרודד במשך כשעה ורק אז לחתוך אותו.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          8. מעבירים את הבצק החתוך עם נייר האפייה לתבנית תנור ומסירים את הנייר העליון. אופים 7-6 דקות.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            9. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים לבצק להתקרר כמה דקות ובינתיים מרפדים תבנית תנור נוספת בנייר אפייה.

            10. מפרידים את שקדי המרק בעזרת הידיים או סכין ומפזרים בתבנית החדשה.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              11. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-60 מעלות ואופים את שקדי המרק 20-15 דקות, עד שהם מתייבשים והופכים לפריכים.

              12. מקררים את שקדי המרק לחלוטין לפני שמעבירים אותם לכלי אטום. אם רוצים לשמור את שקדי המרק במשך זמן רב, אפשר לאחסן את הכלי במקפיא.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)
                 

                מרק כתום

                 

                מרכיבים

                6 מנות

                 

                • 2 בטטות גדולות
                • 250 גרם דלעת
                • 3 גזרים גדולים
                • 1 בצל גדול
                • 4 שיני שום
                • 1 שורש פטרוזיליה עם עלים
                • 1 שורש סלרי עם עלים
                • שורש ג'ינגר בגודל אגודל
                • שורש כורכום
                • מלח

                • פלפל שחור גרוס
                • אפשרות: 1/2 כפית קינמון

                 

                אופן ההכנה

                1. קולפים את כל הירקות והשורשים וחותכים לקוביות גדולות (שומרים בצד את גבעולי הפטרוזיליה והסלרי). שמים בסיר גדול.

                 

                 (צילום: עוג'יליה דולסה)

                  2. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מלח ופלפל (וגם קינמון, אם רוצים) ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 15 דקות.

                  3. מוסיפים את גבעולי הפטרוזיליה והסלרי ומבשלים 15 דקות נוספות.

                   

                   (צילום: עוג'יליה דולסה)

                    4. מסירים את הסיר מהכיריים ומוציאים ממנו את גבעולי הפטרוזיליה והסלרי. טוחנים את תכולת הסיר למרק אחיד וחלק באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון.

                     

                     (צילום: עוג'יליה דולסה)

                      5. מגישים עם שקדי מרק.

                       

                       (צילום: עוג'יליה דולסה)
                         

                         

                         
                        הצג:
                        אזהרה:
                        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                        שלון!

                        אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                        הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                        אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                        עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                        בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                        וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                        שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!