פריחול'ס: מטבל שעועית מקסיקני

ממרח דרום אמריקאי מטריף בגרסה צמחונית ובריאה, שאפשר למרוח על טורטייה או לנשנש עם גבינה ופלפל חריף. והמחיר הקלורי: רק 95 קלוריות למנה

פריחול'ס - מטבל שעועית מקסיקני (צילום: רן גולני)
פריחול'ס - מטבל שעועית מקסיקני (צילום: רן גולני)

ממרח דרום אמריקאי משעועית שחורה, שהמקסיקנים מורחים על טורטייה, ואפשר גם על לחם, קרקרים או חטיפי תירס, כמו שהוא או בתוספת גבינה או פלפל חריף. שימו לב: מתחילים בהכנה יום מראש.

 

המרכיבים

10 מנות/ 95 קלוריות למנה

 

  • ‭1/4‬ ק"ג שעועית שחורה יבשה
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • מלח
  • כמון טחון, לפי הטעם
  • קינמון טחון, לפי הטעם
  • פלפל חריף (רצוי מזן חלפיניו) או סלסה מוכנה

 

ההכנה

  1. שורים את השעועית למשך הלילה. מסננים ושוטפים היטב. מעבירים לסיר ומכסים במים. מבשלים עד שהשעועית רכה, כשעה וחצי (לחלופין, אפשר להשתמש בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול).
  2. מסננים את שומרים את מי הבישול. שמים את השעועית במעבד המזון. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה. מעבירים את הבצל למסננת ומסננים מהשמן ככל האפשר. מעבירים למעבד המזון. מוסיפים גם את המלח, הכמון, הקינמון והפלפל החריף או הסלסה (אם רוצים) ומעבדים לממרח חלק. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול של השעועית, עד לקבלת סמיכות רצויה.

 

  • איך שומרים? אפשר להקפיא במנות קטנות, ולאחר ההפשרה לערבב היטב. אפשר להוסיף מעט מים רותחים, אם המטבל הופך סמיך מדי.  

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ממרח מדלעת כבר ניסיתם? זה גם טעים, גם בריא וממש פשוט להכנה

 

לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון המלא (צילום: נטע-חן ליבנה)
לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון המלא (צילום: נטע-חן ליבנה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג