אוכל

    איך מכינים פתיתים מושלמים
    אחד-אחד - ועם טעם נהדר

    רוצים פתיתים שחומים וטעימים שלא נדבקים? עשו מה שדורית מנו-טל אור אומרת - ואנחנו מבטיחים שהסיר יתחסל מיד

    דורית מנו - טל אור

    |

    24.01.17 | 09:59

    חשוב להשקיע בטיגון. פתיתים אחד-אחד (צילום: דורית מנו-טל אור)
    חשוב להשקיע בטיגון. פתיתים אחד-אחד (צילום: דורית מנו-טל אור)

    הנכדה הקטנה שלי נוראית באוכל (בדיוק כמו אמא שלה, כשהיתה קטנה): זה לא טעים לה, את זה היא לא אוהבת, זה לא בא לה - ולכי תבני ככה מדינה.

     

    עם הזמן הפסקתי לחשוב מה הילדה תאכל ומה לא. אני פשוט מכינה מה שבא לי - וככה בישלתי לפני כמה ימים סיר פתיתים. כשהסיר עמד על הכיריים הבת שלי ניגשה אליו, טעמה עם כף ואמרה לנכדה: "מיוש, את חייבת לבוא לטעום את הפתיתים. אין להם טעם! למות כמה טעים!"

     

    בהתחלה חשבתי שלא שמעתי טוב: "מה אמרת?" שאלתי אותה. "פתיתים בלי טעם, בדיוק כמו שהיית עושה כשהייתי קטנה", היא ענתה. "פתיתים בלי טעם?" הזדעזתי. "אמא, זו מחמאה, אם עוד לא הבנת", צחקה הבת.

     

    אני לא כל כך צחקתי, אבל חשבתי שזה יהיה רעיון נהדר אם גם אתם תדעו איך מכינים פתיתים מושלמים בלי טעם למות.

     

    השלב הכי חשוב בהכנת הפתיתים הוא ההתחלה: שמים מעט שמן בסיר, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם עד שחלקם משנים את צבעם לחום. אחרי שמוסיפים את המים נוצר על פניהם קצף לבן וזה בסדר - מדובר בעמילן מהפתיתים. אם זה מפריע לכם, אתם יכולים להסיר את הקצף עם כף, אבל אני לא נוגעת בו ובסוף הוא נעלם.

     

    מרכיבים

    5-4 מנות

     

    • 1/2 חבילה (250 גרם) פתיתים
    • 4 כפות שמן
    • אפשרות: 1 בצל, קצוץ
    • 1/2 1 עד 2 כוסות מים
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את השמן בסיר. אם רוצים, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עד שהם משחימים היטב – חשוב לערבב כל הזמן, כדי שלא יישרפו.

     

      (צילום: דורית מנו-טל אור)
      (צילום: דורית מנו-טל אור)

       

      2. מוסיפים מים עד לכיסוי הפתיתים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. אפשר להסיר עם כף את הקצף הלבן שנוצר על פני המים, אבל לא חובה.

       

        (צילום: דורית מנו-טל אור)
        (צילום: דורית מנו-טל אור)

         

        3. לאחר שהמים רתחו מערבבים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 30-20 דקות ללא מכסה, עד שהמים מתאדים לגמרי. באמצע הבישול מערבבים פעם אחת.

         

          (צילום: דורית מנו-טל אור)
          (צילום: דורית מנו-טל אור)

           

          4. מכבים את האש ומערבבים את הפתיתים עם מזלג כדי להפריד אותם.

           

            (צילום: דורית מנו-טל אור)
            (צילום: דורית מנו-טל אור)

             

             

            • לצפייה בסרטון של המתכון - לחצו כאן

             

            --------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            ומה לגבי פתיתים עם עוף וגזר - ארוחה שלמה בסיר אחד? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

             

              (צילום: אפרת סיאצ'י)

             

             
            הצג:
            כל התגובות לכתבה "איך מכינים פתיתים מושלמים אחד-אחד - ועם טעם נהדר"
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            מתכון מהיר
            כשר פרווה
            טבעוני
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (1 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג
            ביגדיל