עוגיות שקדים ללא קמח (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
כ-15 עוגיות
- 1 חלבון
- 2 כפות שטוחות אבקת סוכר
- 150 גרם שקדים פרוסים
- קורט מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבון עם קורט מלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף רך, מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת בקצף.
- מקפלים לתוך הקצף את השקדים כעזרת מרית או לקקן.
- מניחים בתבנית כפיות מהתערובת במרווחים של 5 ס"מ זו מזו. אופים כשעתיים, עד שהעוגיות משמיעות צליל עמום כשנוקשים על התחתית שלהן. לקראת סוף האפייה אפשר להעביר את התנור למצב טורבו, לייבוש טוב יותר של העוגיות.
- מצננים ושומרים עד 4 ימים, בכלי אטום.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ממהרים? עוגיות פרווה מ-3 מרכיבים (ובלי מרגרינה) שמוכנות בצ'יק. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון