נולדה עם כתם לידה ענק על פניה ולמדה בעצמה להסוות אותו

בת־אל צפאני בן־ציון נולדה עם כתם לידה ענק על פניה. בבית הספר הציקו לה, הטיפולים הקשים לא עזרו ובגיל 12 החליטה שהיא לא סובלת יותר ולמדה להעלים אותו עם איפור נכון

לאשה - איפור פיגמנטציה - סרטון הדרכה והדגמה לאיפור המסתיר פגמים
צילום: ירון שרון, עריכה: דפי מקל

לפני חצי שנה השיקה חברת הצעצועים הבריטית "מייקיז" שלוש בובות לא שגרתיות: אחת עם מקל הליכה, שנייה נעזרת במכשיר שמיעה ושלישית עם כתם לידה גדול על הפנים.

 

בעוד שרבים בירכו על האקט, שנועד לעורר מודעות וסובלנות, בת־אל צפאני בן־ציון (26), עובדת בחברת מחשבים מהיישוב מתן, זעמה: "הם לקחו את הבובות הללו וכינו אותן 'בובות בעלות מוגבלויות'. איך יכול להיות שמתייחסים לאנשים עם כתמי לידה כנכים?"

 

 

בת-אל נולדה עם כתם לידה שמשתרע על חלק גדול של פניה. כשהיא מגיעה לריאיון, בקושי ניתן להבחין בו. מגיל 12 היא מכסה אותו בשכבות רבות של מייק־אפ שהיא מניחה במיומנות בטפיחות קלות. היום, עם שפע ביטחון עצמי ומיומנויות איפור של מקצוענית, היא כבר לא מתעוררת לפני כולם כדי למרוח מייק־אפ – אך המצב היה שונה בילדותה.

 

"הסבל מהטיפולים לא הצדיק את התוצאה" בת-אל עם המאפר יוסי ביטון (צילום: אביגיל עוזי)
    "הסבל מהטיפולים לא הצדיק את התוצאה" בת-אל עם המאפר יוסי ביטון(צילום: אביגיל עוזי)

     

    "נראיתי כמו פני צלקת"

    "זכיתי להערות פוגעניות כבר בגיל צעיר, אבל הזיכרון המשמעותי הראשון שלי הוא מכיתה ד'", היא אומרת. "היו שלושה בנים בבית הספר שלא הפסיקו להציק לי וקראו לי 'פני צלקת'. בכיתה ו' הלכתי ברחוב עם חברה, וילד אחד שרכב מולנו על אופניים, עצר בפתאומיות ושאל: 'נפל לך מגהץ על הפנים?'. אני לא הגבתי, אבל חברה שלי התחילה לצעוק עליו ולקלל אותו".

     

    "למזלי, תמיד היו לי הרבה חברים ובני משפחה שגוננו עליי והרעיפו עליי המון אהבה. אני לא יכולה להגיד שהייתה לי ילדות קשה מדי, אבל זה בהחלט לא נעים שמסתכלים עלייך עקום".

     

    כתמי לידה אינם תורשתיים ברוב המקרים ונוצרים כתוצאה של גידול כלי דם בצורה לא תקינה. הם מופיעים על הפנים ועל הגוף במגוון צורות וגדלים. כשנולדה, הוריה של צפאני בן־ציון חיפשו פתרון והומלץ להם על טיפולי לייזר שנועדו לכווץ את כלי הדם ולהבהיר את הכתם. "התחלתי לעבור טיפולים כבר בגן וזו הייתה חוויה נוראית", היא נזכרת.

     

    "מעבר לעובדה שהייתי צריכה לצום כל היום, נתנו לי חומר הרדמה דרך מסכה ולא יכולתי לסבול את התחושה שלה עליי. אני זוכרת שבכל פעם שהגעתי לחדר הניתוח הייתי מתנגדת והיו צריכים לאחוז בחוזקה את הידיים והרגליים שלי. את הטיפול הייתי צריכה לעבור אחת לכמה חודשים. אחריו היו לי במשך עשרה ימים המון נקודות שחורות על הפרצוף, שעליהן הייתי צריכה למרוח פולידין. נראיתי כמו 'פני צלקת' באמת".

     

    כשהייתה בת 12 הודיעה לאמה שאינה מעוניינת לעבור טיפולים נוספים. "עשיתי אותם במשך כל כך הרבה שנים ובקושי נראה שיפור", היא מסבירה. "הסבל לא הצדיק את התוצאה". בשלב הזה היא גם גילתה שיטה טובה יותר לטשטוש הכתם: איפור. "גם ככה כל הבנות התחילו להתאפר. התחלתי למרוח על הכתם מייק־אפ ולאט־לאט פיתחתי מיומנות. היום לוקח לי להתאפר רבע שעה, אבל זה כולל גם פודרה, מסקרה, סומק ואודם".

     

    • איך התמודדה עם ההסתרה במהלך השירות הצבאי?
    • מה עשתה בת-אל כשהתחילה לצאת לדייטים?
    • איך הגיב בן זוגה הנוכחי ובני משפחתו כשהופיעה בפניהם בלי איפור?
    • וגם - 5 טיפים מקצועיים של המאפר יוסי ביטון להעלמת כתם לידה

     

    הכתבה המלאה בגיליון "לאשה" החדש, השבוע בדוכנים

     

     (צילום: רון קדמי סגנון: ראובן כהן)
      (צילום: רון קדמי סגנון: ראובן כהן)

       

       

       

       

       

       

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד