עוגת מייפל ואגסים

קר בחוץ? חם בבית: עוגה רכה ונהדרת מקמח כוסמין עם טעמים וניחוחות של חורף

עוגת מייפל אגסים (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
עוגת מייפל אגסים (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)

  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום או עוד 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1 כוס (120 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1/8 כפית מלח
  • 5-3 אגסים בשלים
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון (או פשוט בקערה גדולה) את החמאה, המייפל, הסוכר, תמצית הווניל, הביצים והשמנת וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, השקדים והמלח וטורפים היטב לעיסה אחידה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כ־15 דקות.

4. בינתיים קולפים את האגסים, חוצים אותם ונפטרים מהגרעינים. פורסים את חצאי האגסים כמעט עד הסוף, כך שכל מחצית נשארת מחוברת בקצה, כמו מניפה.

5. מוציאים את העוגה, מניחים עליה את מניפות האגסים ואופים עוד כ־25 דקות (אם השתמשתם רק במייפל, ללא סוכר בכלל, האפייה תתארך בכ־5 דקות), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

6. ההגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 3 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד 5 ימים בכלי אטום במקרר או עד חודשיים במקפיא

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד