גלילות פילו במילוי קינמון
קלות להכנה וקלות בקלוריות

אוהבים עיגולי קינמון אבל מתבאסים מהמחיר הקלורי של בצק השמרים? הנה אופציה דיאטטית יותר וטעימה לא פחות

סיון ורקר-פלג

|

19.01.17 | 09:13

מאפה פילו וקינמון (צילום: אבירם פלג)
מאפה פילו וקינמון (צילום: אבירם פלג)

בצק פילו אינו מכיל שומן, ושימוש בו מאפשר לנו שליטה חסכנית ומדויקת בכמויות השמן והסוכר.

 

3 טיפים חשובים לפני שמתחילים:

  • הקפידו שבצק הפילו מופשר לחלוטין לפני תחילת העבודה (לפי הוראות היצרן שעל הגבי האריזה).
  • חתכו את גליל הפילו הארוך לחתיכות אישיות לפני הכניסה לתנור (חיתוך לאחר האפייה יגרום לבצק להתפורר).
  • השתמשו בסוכר חום כהה דחוס ולא בסוכר דמררה.

 

 

המרכיבים

20 יחידות, 106 קלוריות ליחידה

 

  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
  • 5 כפות סוכר חום דחוס
  • 2 כפות גדושות אבקת קינמון
  • 1 ביצה טרופה

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.  
  2. המלית: מערבבים בקערה את השמן, הסוכר והקינמון.
  3. מחלקים את חבילת בצק הפילו לשניים. פורשים חצי מהחבילה על משטח העבודה, ומברישים רק את הדף העליון במלית הקינמון. מקפלים את השוליים פנימה, מברישים במלית, מגלגלים מעט, מברישים וכן הלאה עד ליצירת גליל הדוק ומרוח היטב במלית. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של חבילת הפילו.
  4. חותכים את שני הגלילים לחתיכות באורך 4 ס"מ.
  5. מברישים בביצה, ואופים כחצי שעה עד להזהבה.

 

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

עוד פינוק דיאטטי מבצק פילו: מאפים אישיים במילוי גבינה ודובדבנים

 

לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון המלא (צילום: אבירם פלג )
לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון המלא (צילום: אבירם פלג )

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד