אלפחורס בקלי קלות

כריכים של עוגיות חמאה נימוחות במילוי ריבת חלב ממכרת ובעיטור שבבי קוקוס. קלאסיקה אמיתית, שקל וכיף להכין בבית

אלפחורס (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
אלפחורס (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

 

המרכיבים

 (24 עוגיות כפולות)

 

לעוגיות

  • 110 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 2 חלמונים מביצים גדולות
  • 1 כף ברנדי או קוניאק
  • כ־3/4 כוס (80 גרם) שקדים מולבנים, טחונים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) קמח אורז לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • לרידוד: מעט קורנפלור

למלית

  • 1/2 קופסה (225 גרם) ריבת חלב (מומלץ מתוצרת ארגנטינה או ספרד)

לעיטור

  • כ־1/3 כוס קוקוס טחון

 

ההכנה

1. שמים בקערת מעבד המזון עם להב הפלדה, או המערבל עם וו הגיטרה, את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים למרקם אחיד (אוספים מהדפנות לפי הצורך). מוסיפים את החלמונים והברנדי וממשיכים לעבד (ולאסוף מהדפנות).

2. מערבבים בקערה נפרדת את כל המרכיבים היבשים (השקדים, הקורנפלור, קמח האורז, אבקת האפייה והסודה לשתייה). מוסיפים למעבד המזון ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים ולא יותר. משטחים את הבצק, עוטפים אותו בניילון ומאחסנים במקרר שעה־שעתיים. אם משתמשים במערוך פלסטי או מתכתי, מומלץ לצנן גם אותו במקרר.

3. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קורנפלור. מוציאים 1/3 מהבצק, מניחים על נייר האפייה ומכסים בנייר נוסף. מרדדים את הבצק כך, בין ניירות האפייה, לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. מסירים את הנייר העליון וקורצים בבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מעבירים אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה ושומרים על רווחים בין העוגיות. ממשיכים להכין כך את יתרת הבצק.

4. מאחסנים את התבניות במקרר כשעתיים (ועד 6 שעות) או כשעה במקפיא.

5. מחממים את התנור ל־170 מעלות.

6. אופים את העוגיות (מומלץ כל תבנית בנפרד) כ־8 דקות, רק עד ששוליהן מזהיבים. מוציאים ומצננים.

7. מחלקים את העוגיות לצמדים תואמים. מורחים על אחת העוגיות כפית קטנה של ריבת חלב ומצמידים בעדינות לעוגייה השנייה. מהדקים בעדינות, כדי שריבת החלב תמלא את כל שטח העוגיות.

8. העיטור: מפזרים את הקוקוס בצלחת ומגלגלים בו את העוגיות, כך שהקוקוס ייצמד לריבת החלב. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה  (ללא זמן קירור ואפייה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: את העוגיות, לפני המילוי - עד 4 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא. את העוגיות עם ריבת החלב - עד 5 ימים, במקרר. מוציאים כשעה לפני ההגשה

 

  (צילום: עדי אורני סגנון: שלו לבן)
    (צילום: עדי אורני סגנון: שלו לבן)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג