9 עד 5: מתכונים עם גבינה
לבנה, מלחמניות עד פשטידה

הגבינה הלבנה הכי ישראלית, עם 5% או 9% שומן, מקבלת את מרכז הבמה עם מתכונים קלים ומהנים במיוחד: לחמניות מהירות, מאפה, מטבל - ואפילו ניוקי

לחמניות גבינה ועירית ללא שמרים (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
לחמניות גבינה ועירית ללא שמרים (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

לחמניות גבינה ועירית

 

לחמניות ללא שמרים, שמכינים בזריזות לארוחת ערב, לבראנץ' או כחטיף מלוח.

 

מרכיבים

20 יחידות

 

  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1 גביע ‭250)‬ גרם) גבינה לבנה
  • 100 גרם גבינת פטה (אפשר 5%), מפוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק
  • ‭1/2‬ כפית פלפל לבן
  • ‭1/2‬ כוס עירית קצוצה
  • ‭1 2/3‬ כוסות (230 גרם) קמח תופח

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה (אפשר להיעזר במיקסר או במעבד מזון) את הביצה והחמאה, ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את שלושת סוגי הגבינה והפלפל הלבן ומעבדים. מוסיפים את העירית והקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר (עיבוד יתר יפגע במרקם הלחמניות).
  2. בידיים רטובות, יוצרים לחמניות בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משהים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. אופים את לחמניות הגבינה כ-25 דקות, עד שהן מזהיבות.
  5. מצננים מעט ומגישים.

 

  • איך שומרים? הלחמניות במיטבן כשהן יוצאות מהתנור. אם שומרים (בכלי אטום עד 3 ימים, או בהקפאה עד חודש) יש לעטוף ברדיד אלומיניום ולחמם לפני ההגשה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן 

 

ניוקי גבינה-סולת בשום ותימין (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
    ניוקי גבינה-סולת בשום ותימין(צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

     

    ניוקי גבינה-סולת בשום ותימין

     

    מרכיבים

    2 מנות

     

    1. 1 גביע ‭250)‬ מ"ל) גבינה לבנה
    2. 1 חלמון
    3. ‭1/2‬ כפית מלח
    4. ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
    5. 1/2 כוס (כ-80 גרם) סולת

     

    לרוטב השום-תימין

    • 30 גרם חמאה
    • 2 כפות שמן זית
    • 2 ענפי תימין
    • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות

     

    להגשה

    • גבינת פרמזן

     

    אופן ההכנה

    1. טורפים בקערה את הגבינה, החלמון, המלח ואגוז המוסקט. מוסיפים את הסולת ומערבבים. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר כשעתיים.
    2. מרתיחים בסיר מים עם מלח. בעזרת 2 כפות יוצרים מהבצק כופתאות מוארכות בגודל אגוז מלך ומטילים אותן לסיר. מבשלים עד שהן צפות ועוד דקה אחת אחר כך. מעבירים בכף מחוררת לצלחת (כדאי להכין את הכופתאות ב-3-2 סבבי בישול – יותר מדי כופתאות בסיר עלולות להוריד את טמפרטורת המים).
    3. הרוטב: מחממים במחבת על אש בינונית את החמאה, שמן הזית, התימין והשום, עד שהחמאה נמסה והשום מזהיב. מוציאים את השום ומוסיפים את הניוקי.
    4. מטגנים כחצי דקה ומגישים מיד, לצד פרמזן.

     

    • איך שומרים? מומלץ שלא, אבל אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה.

     

    פשטידת גבינה לבנה ועשבי תיבול (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
      פשטידת גבינה לבנה ועשבי תיבול(צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

       

      פשטידת גבינה לבנה ועשבי תיבול

       

      מאפה קל במיוחד שמקבל טעמים משפע עשבי תיבול.

       

      מרכיבים

      תבנית בגודל ‭30x20‬ ס"מ

       

      • 1 ק"ג גבינה לבנה
      • 4 ביצים, טרופות
      • פלפל לבן
      • ‭1/3‬ כוס (45 גרם) קמח
      • ‭1/3‬ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
      • ‭1/3‬ כוס בזיליקום קצוץ דק
      • ‭1/3‬ כוס שמיר קצוץ דק

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
      2. מערבבים בקערה את הגבינה, הביצים והפלפל. מחלקים את העיסה לשניים. מחצית אחת מערבבים עם הקמח ויוצקים לתבנית. את המחצית השנייה מערבבים עם עשבי התיבול ויוצקים לתבנית, על המחצית הראשונה.
      3. אופים כ-35 דקות, עד שהמאפה מתייצב ושוליו מזהיבים. מצננים קלות ומגישים.

       

      • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. טעים קר, ואפשר גם לחמם לפני ההגשה.

       

      מטבל גבינה עם חצילים ופלפלים קלויים (צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)
        מטבל גבינה עם חצילים ופלפלים קלויים(צילום: רן גולני, סגנון: נעמה רן)

         

        מטבל גבינה עם חצילים ופלפלים קלויים

         

        גם אם אתם מתעצלים, אל תוותרו על קליית החציל – הוא זה שמעניק למתבל טעם מעושן נפלא (כן, הבנתם נכון, אתם יכולים לדלג על קליית הפלפל אם אין לכם כוח).

         

        מרכיבים

        כלי בנפח כ-360 מ"ל

         

        • 1 חציל
        • 1 פלפל אדום
        • 1 שן שום גדולה, קלופה וכתושה
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס
        • 3 כפות שמן זית
        • 1 גביע ‭250)‬ גרם) גבינה לבנה

         

        אופן ההכנה

        1. קולים את החציל והפלפל על להבת הגז, עד שהם רכים ומשחירים (כ-10 דקות מכל צד). קולפים מהם את הקליפות. קוצצים דק את בשר הירקות ומעבירים אותו – ללא הנוזלים – לקערה.
        2. מוסיפים את התבלינים והשמן ומערבבים. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

         

        • איך שומרים? עד 3 ימים בקופסה סגורה במקרר.

         

        --------------------------------------------------------------------------------------------------

         

        ויש גם סמבוסק גבינה מהירים בלי שמרים! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

         

          (צילום: אפיק גבאי)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד