פילה סלמון בתנור עם יין,
חמאה, עגבניות ורוזמרין

רוצים סלמון טעים ועסיסי במיוחד באפס מאמץ? הסוד הוא באפייה בתוך "מעטפה" מנייר אלומיניום, שלא נותנת ללחות לברוח החוצה

מערכת Xnet

|

15.01.17 | 01:17

סלמון בתנור עם יין, חמאה, עגבניות ורוזמרין (צילום: גלעד הר שלג)
סלמון בתנור עם יין, חמאה, עגבניות ורוזמרין (צילום: גלעד הר שלג)
המתכון באדיבות השף אבירם שטיינמץ ממסעדת "אישפיש" בחיפה.

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • פילה סלמון נקי במשקל 500 גרם
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן יבש
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • כמה ענפי טימין
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 8 חמוציות
  • 25 גרם חמאה (אפשר להחליף בכף שמן זית)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית.
  2. פורשים על משטח העבודה נייר אלומיניום בגודל כ-50X50 ס"מ. מניחים עליו את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מרימים את שולי נייר האלומיניום מסביב לדג, כדי ליצור מעין קערה.
  3. מניחים משני צדי הדג את העגבנייה החתוכה, קליפת הלימון, החמוציות וענפי הטימין והרוזמרין. יוצקים על הדג את היין הלבן ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים מעל את קוביית החמאה.
  4. סוגרים את נייר האלומיניום מעל הדג ומהדקים את הקצוות שלו היטב, כדי ליצור מעטפה אטומה (זה חשוב כדי שהאדים לא יברחו החוצה ויסייעו בבישול הדג).
  5. אופים כ-12 דקות. מגישים כשהדג עדיין עטוף בנייר האלומיניום ופותחים מול הסועדים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג