סלמון בתנור עם יין, חמאה, עגבניות ורוזמרין (צילום: גלעד הר שלג)
המתכון באדיבות השף אבירם שטיינמץ ממסעדת "אישפיש" בחיפה.
מרכיבים
2 מנות
- פילה סלמון נקי במשקל 500 גרם
- 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן יבש
- 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- כמה ענפי טימין
- 2 ענפי רוזמרין
- 8 חמוציות
- 25 גרם חמאה (אפשר להחליף בכף שמן זית)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית.
- פורשים על משטח העבודה נייר אלומיניום בגודל כ-50X50 ס"מ. מניחים עליו את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מרימים את שולי נייר האלומיניום מסביב לדג, כדי ליצור מעין קערה.
- מניחים משני צדי הדג את העגבנייה החתוכה, קליפת הלימון, החמוציות וענפי הטימין והרוזמרין. יוצקים על הדג את היין הלבן ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים מעל את קוביית החמאה.
- סוגרים את נייר האלומיניום מעל הדג ומהדקים את הקצוות שלו היטב, כדי ליצור מעטפה אטומה (זה חשוב כדי שהאדים לא יברחו החוצה ויסייעו בבישול הדג).
- אופים כ-12 דקות. מגישים כשהדג עדיין עטוף בנייר האלומיניום ופותחים מול הסועדים.