עוגיות ריבה מקמח כוסמין

העוגיות הקלאסיות ואהובות בגרסה בריאה יותר: עם קמח כוסמין מלא במקום קמח לבן, שמן קוקוס במקום מרגרינה ומרכיב מפתיע במקום סוכר לבן

עוגיות ריבה מקמח כוסמין (צילום: מוטי פישביין)
עוגיות ריבה מקמח כוסמין (צילום: מוטי פישביין)

 

המרכיבים

18 יחידות

 

  • 6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח כוסמין מלא
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שמן קוקוס
  • ריבת תות ללא תוספת סוכר
  • אפשרות לפיזור: פתיתי קוקוס טחונים

 

ההכנה

‭.1‬שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, הקמח והמלח ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הביצה ומעבדים בהפסקות (4-3 פולסים), עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמן ומעבדים עוד 4 פעמים, לבצק אחיד.

‭.2‬ מוציאים את הבצק. אם הוא לח מדי, אפשר להוסיף קצת קמח וללוש קלות. אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד כף מים. עוטפים את הבצק ומאחסנים במקרר ‭30-כ‬ דקות (אפשר להכין לילה מראש).

‭.3‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

‭.4‬ מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי ‭1/2-כ‬ ס"מ. קורצים בו עוגיות בעזרת קורצן. במחצית מהעוגיות קורצים עיגול קטן במרכז.

‭.5‬ מעבירים את העוגיות לתבנית ואופים ‭10–8‬ דקות, רק עד שהעוגיות מזהיבות קצת ומתייצבות, ולא יותר. מוציאים ומצננים.

‭.6‬ מורחים על העוגיות השלמות ריבת תות ומכסים בעוגיות עם החור. אם רוצים, טוחנים את פתיתי הקוקוס לאבקה במטחנת תבלינים ומפזרים על העוגיות דרך מסננת דקה. מגישים.

 

  • איך שומרים? עד שבוע בקופסה סגורה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג