הסאפ עובר לבריכה והיוגה זוהרת מתמיד: 4 טרנדים ספורטיביים

הפיתוחים החדשים באימוני הכושר לוקחים את היוגה הקלאסית למחוזות אחרים, את החתירה בסאפ מגלי הים אל הבריכה המקורה - ומגייסים גם את המציאות הוירטואלית

הטרנדים הספורטיביים של 2017
צילום: חגי דקל ומתן טורקיה
יוגה זוהרת בחושך במסיבה קצבית (צילום: גילעד משיח)
יוגה זוהרת בחושך במסיבה קצבית (צילום: גילעד משיח)

ענף הגלישה בכלל והסאפ בפרט עושים גלים כבר כמה שנים טובות. הבעיה שמדובר בספורט יקר ופחות נגיש שגם מצריך הגעה לחוף הים וגם דורש התארגנות לוגיסטית. פתרון חדש עשוי לפתור את כל אלה:AQUA FORZA, מזרן קשיח לבריכה שפותח על ידי דנה גורצקי (מגיא פינס) ובן זוגה חיים שטרן, מהנדס מכונות וגולש ותיק.

 

"זה המשכו הטבעי של עולם הגלישה והתפתחות עולם הפיטנס - הנגשת העבודה על המים במקום בו המתאמנים ירגישו בטוחים יותר לצד הפוטנציאל המגוון לעבודת כושר משמעותית על כל היבטיה", אומר שטרן.

 

המזרן מאפשר מגוון רחב של אימונים ותרגילים המוכרים לכולנו משיעורי הסטודיו: יוגה, פילטיס, מתיחות, ואפילו אימוני סיבולת כמו ריצה וקפיצה. היתרון המשמעותי של עבודה על מזרון בציפה הוא תנועת המים הבלתי פוסקת שגורמת לנו לעבוד בצורה מדויקת ומאומצת יותר כיוון שאנו נמצאים במצב תמידי של שמירה על איזון ורגישים לתנועות המים. כמו כן, העבודה על המים מומלצת מאוד כיוון שהיא מונעת זעזועי מפרקים ועומס על הגוף - יתרון משמעותי לאנשים בעלי משקל עודף המעוניינים בעבודה סיבולת ואת החזקים שבינינו היא יכולה לאתגר אף יותר.

 

בשורה אחת: מומלץ לגיוון שיעורי הסטודיו המוכרים, לבעלי משקל עודף ולסובלים מפציעות אורתופדיות.

 

מסיבת יוגה קצבית / YOGA FLOW GLOW

 

היוגה הקלאסית המושתת על החכמה ההינדית כאימון גופני-רוחני, קיבלה במהלך השנים פנים רבות. אימון בשיטת YOGA FLOW GLOW שהגיע לארץ בימים אלה ממש מביא את סגולותיה של היוגה המשולבת HOT POWER VINESEA .

 

מדובר בחיבור של שיטות יוגה מגוונות ליצירת שיעור דינאמי, קצבי וקליל המתקיים בחדר חם ו לצלילי מוזיקה סוחפת המגיעה מעמדת הדי ג'יי בחושך מוחלט כשברקע אורות ניאון וצבעיים זרחניים בלבד. הרעיון שעומד מאחורי אימון בחושך הוא לתת משנה תוקף לרעיון הבסיסי של היוגה: לשחרר את הגוף ולא להיות שיפוטיים כלפי עצמנו או כלפי הסובבים אותנו.

 

אמנון גורפונג, מאמן ומורה לשיטות יוגה שונות, הבעלים והמנהל המקצועי של סטודיו סול תל אביב (soltlv.com(: "זו חוויה ויזואלית בנוסף לחוויה הגופנית והרוחנית. בזכות העבודה בחושך הססגוני, המתאמנים חשים נוח זה בחברת זה. גם הבטן הלא מתוחה, והישבן הלא מעוצב מתקבלים היטב וכולם יפים וזוהרים. זה לא שיעור סטודיו שמחפש את שלמות הגוף. השיעור, שנערך כמו מסיבה קטנה, מעניק לגוף את מה שהוא זקוק לו - עבודה עדינה על סיבולת לב ריאה, כוח וגמישות".

 

יתרונותיו של השיעור חיוניים לכל שלב בחיים ובכל גיל: עבודה על כוח, נשימה, גמישות ותנועה במרחב לפיתוח הגוף, מוזיקה, חום אהבה ושמחה לקיומה של הנפש.

 

בשורה אחת: לחובבי היוגה שמחפשים אקשן ומעדיפים להיראות כמה שפחות.

 

מציאות רבודה בשירות הכושר הגופני (צילום: מעיין שטרן)
    מציאות רבודה בשירות הכושר הגופני(צילום: מעיין שטרן)
     

     

    מציאות רבודה בחדר הכושר / Live Stream Virtual reality

     

    משחקים מבוססי מציאות רבודה עושים צעדי ענק לעולמות הכושר. מה שהתחיל כאמצעי לשיקום בעלי מוגבלויות גופניות, ממשיך כיום כאפליקציות משחק המשולבות תוך כדי ריצה על מסילה והופכת את האימון החד גוני לחוויה רבת חושים. וכך, תוך כדי ריצה לשום מקום על מסילה אפשר גם להתאגרף, להדוף כדורים ולחבוט בחלליות מעופפות. והבונוס: אפשר לתרגל יכולות באופן עצמאי וללא בן זוג סוגי ספורט שדורשים פרטנר כמו, למשל, תפיסת כדורים במהירות גבוה או דיוק תנועה בחבטה. יתרון נוסף - האפליקציה מספקת משוב ל הביצועים ולדעת ללא פיקוח מאמן מה רמת הדיוק והביצוע.

     

    פבל פישביין, מאסטרנט לחינוך גופני בהנחייתו של פרופ' ישיעהו הוצלר ראש בית הספר ללימודים מתקדמים במכללה האקדמית במכון וינגייט, מסביר: "הטכנולוגיה מאפשרת לפתח כמה יכולות גופניות במקביל כמו תיאום עין, קואורדינציה, תפיסת מרחב, סיבולת לב ריאה ועוד. היתרון המשמעותי הוא שניתן לשנות את מטרת האימון ואופי האימון באותה סביבה, ללא צורך בשינוי עזרים". האפליקציה תגיע בקרוב לחדרי הכושר בארץ.

     

    בשורה אחת: טכנולוגיה שתכניס עניין לכל אלה שרצים לשום מקום ומשתעממים עד מוות.

     

    לוח יציבה אלקטרוני (צילום: תומריקו)
      לוח יציבה אלקטרוני(צילום: תומריקו)

       

      משטח יציבה אלקטרוני / BOBO

       

      כיום כבר ברור שבבסיסה של כל פעילות ספורטיבית חשוב והכרחי לחזק את שרירי הליבה. קבוצת שרירים זו חיונית ליציבה נכונה והם אלה שמאפשרים לנו תנועה איכותית ומאוזנת. עבודה על שרירי הליבה משפרת את היציבה באמצעות איזון בין השלד לשרירים ומסייעת לנו לשמור על מיקום תקין של מרכז הכובד בגוף ומניעת פציעות אורתופדיות.

       

      משטח BOBO שפותח על ידי הפיזיותרפיסטים גדי ניר ואיתן מרחבי הוא לוח יציבה אלקטרוני למנחי גוף שונים שאפשר למקום באותו על מגוון משטחים לערעור ושינוי היציבה בהתאם לרמת האימון והיכולת. מנח הגוף ותנועותיו משודרים למסך עליו מוקרנות משימות משחק שגורמות לנו לנוע ולזוז בהתאם למשימות בדרגות קושי שונות. לדברי מרחבי, עבודה של שיווי משקל ויציבה נתפשת כמשעממת וחד גונית גם למאמן וגם למתאמן. העבודה על משטח היצירה מכניסה ממד של אתגר חדש ועניין במהלך האימון.

       

      בשורה אחת: מיועד למתאמנים בכל הרמות ובעיקר לאלה שרוצים לעבוד על תרגילי כוח בדגש על שרירי הליבה והיציבה.

       

      • צולם בסטודיו סול בניהולו של אמנון גורפונג. קאנטרי מגדלי תל אביב

       

       (צילום: דביר כחלון סגנון: אייל אזרזר)
        (צילום: דביר כחלון סגנון: אייל אזרזר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד