מי רוצה שוֹקִישׁוּא? בראוניז עם
קישואים (!) שעושים פלאים למרקם

זה אולי נשמע מוזר, אבל עוג'יליה מבטיחה שלא תתחרטו: מוסיפים לבצק קישואים מגוררים - ומקבלים בראוניז טבעוניים (ופרווה) פאדג'יים במיוחד

עוג'יליה דולסהפורסם: 10.01.17 21:26
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

למי מאיתנו נוֹ קרה הוא זה חוזר הביתה אחרי יוֹן + ערב ארררררוך וכל זה לב ובטן ררררוצין זו איזו חתיכת שוקולד מנחן, עדיפות לכזה עִן בצק עוגתי בתוכו…

 

אבל מה קורררה כשאין מוכן או מספיק מצרכין? נולדין דבררררין חדשין ונהדררררררין!

 

ככה התחיל זה סיפורררר של חיתוכיות "שוֹקִישׁוּא" – חיתוכיות בראוניז שוקולד, חמאת בוטנין, שיבולת שועל ו… קישוא!!!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודרררר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

תבנית מרובעית בגודל 30X30 ס"מ

 

  • 100 גרן (1 כוס) שיבולת שועל מהירה
  • 160 גרן (2/3 כוס + שתי כפות) חמאת בוטנין טבעית
  • 250 גרן (1 כוס) רסק תפוחין
  • 150 גרן (1/2 כוס) סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרן (2 כוסות) קישוא מגורר וסחוט
  • 70 גרן (2/3 כוס) אבקת קקאו
  • וויפופ מלח (קורט)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 150 גרן פצפוצי שוקולד מריר / שוקולד מריר קצוץ (בערך כוס אחת – תלוי בגודל פצפוצין)

 

אופן הכנה

1. מחממין תנור ל-180 מעלות ומרפדין תבנית מרובעית בנייר אפייה (אני השתמשתי בתבנית טוסטר אובן שלי שהיא רחבה יותר מתבניות רגילות אבל קטנה יותר מתבנית תנור רגילה. יָצאו לי בסוף אפייה בערך 40 חיתוכיות קטנות ודקות יחסית. במידה ותאפו בתבנית מרובעית רגילה הן ייצאו יותר שמנמנות ובערך 32 חתיכות. פחות ממליצה להשתמש בתבנית תנור רגיל כי אז הן יכולות לצאת שטוחות מדי).

2. בתוך מעבד מזון טוחנין שיבולת שועל לאבקה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. לתוך קערה (אני השתמשתי בקערת מיקסר אבל בהחלט אפשר להשתמש בקערה רגילה ומטרפה ידנית או מיקסר ידני – כל אחת מאפשרויות אלה רק תשנה מעט את זמן ההכנה בלי קשר לטען נהדררר וסופי) מוסיפין חמאת בוטנין, רסק תפוחין, מייפל ותמצית וניל. טורפין הכל ביחד (עִן מטרפה – נוֹ עִן שיניין!) עד מקבלין מחית חלקה.

    4. מגררין קישוא על פונפייה וסוחטין כל גרידה מנוזלין (בשביל 300 גרן גרידת קישוא סחוט צריך בערך 2 קישואין בינוניין – נוֹ יותר. אני השתמשתי באחד גדול מאוד).

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      5. מוסיפין לתוך מחית חלקה: קישוא מגורר סחוט, שיבולת שועל טחונה, אבקת קקאו, מלח וסודה לשתייה - ומערבלין שוב עד לאיחוד.

      6. מוסיפין חצי מכמות פצפוצי שוקולד ומאחדין.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        7. שופכין בלילה אחידה לתוך תבנית עִן נייר אפייה ובעזרת לקקן משטחין בלילה על כל תבנית בצורה שווה יחסית.

        8. מפזרין את מה זה נשאר מפצפוצי שוקולד על פני הבלילה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          9. מכניסין תבנית לתוך תנור ל-30-25 דקות (תלוי בגודל תבנית שלכן – ככל זה תבנית יותר עמוקה ועוגה גבוהה יותר כך היא תצטרך יותר זמן אפייה).

          10. מוציאין תבנית כשריח שוקולד נהדרררר ממלא זה כל בית ומתחילין להיווצר "בקעין" כומו ברעידת אדמה על שטח פני העוגה.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            11. מחכין עוגה תצטנן לחלוטין לפני חותכית אותה לקוביות.

            12. בעזרת סכין חדה חותכין עוגה לחיתוכיות שוות בגודל.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              13. אורזין בכלי אטון למקרה צורך או מיד מגישין.

              14. טועמין.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)

                15. נוֹ מאמינין זה קישואין.

                16. מתאהבין.

                17. משתפין!

                 

                 (צילום: עוג'יליה דולסה)

                  מחפשין זה קישורררר לפרק על משקה אנרררגטי זה הזכרתי בסרטון זה? לחצו כאן.

                   

                  לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

                   

                  שיהיה זה לכולנו שבוע מלא חגיגות מתוקות מפתיעות ונהדררררות <3 <3 <3

                   

                   

                  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                   

                  בראוניז שוקולד עם קישואים – הגרסה המתורגמת

                   

                  מרכיבים

                  תבנית בגודל 30X30 או 3 תבניות אינגליש קייק

                   

                  • 100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל מהירה (אינסטנט)
                  • 160 גרם (2/3 כוס + שתי כפות) חמאת בוטנים טבעית
                  • 250 גרם (1 כוס) רסק תפוחים
                  • 150 גרם (1/2 כוס) סירופ מייפל
                  • 1 כפית תמצית וניל
                  • 300 גרם (2 כוסות) קישוא מגורר וסחוט היטב (בערך 2 קישואים בינוניים)
                  • 70 גרם (2/3 כוס) אבקת קקאו
                  • קורט מלח
                  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
                  • 150 גרם פצפוצי שוקולד מריר או שוקולד מריר קצוץ (בערך כוס אחת – תלוי בגודל הפצפוצים)

                   

                  אופן ההכנה
                  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
                  2. טוחנים את שיבולת השועל לאבקה במעבד המזון.
                  3. שמים בקערה את חמאת הבוטנים, רסק התפוחים, המייפל ותמצית הווניל, וטורפים לבלילה אחידה.
                  4. מגררים את הקישואים בפומפייה וסוחטים היטב מנוזלים.
                  5. מוסיפים לבלילה את הקישואים, שיבולת השועל, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה ומלח. מערבבים עד לאיחוד.
                  6. מוסיפים חצי מכמות פצפוצי השוקולד ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה.
                  7. יוצקים את הבלילה לתבנית ומשטחים אותה באופן שווה בעזרת לקקן. מפזרים את יתרת פצפוצי השוקולד.
                  8. אופים 30-25 דקות, עד שעל פני הבראוניז נוצר קרום פריך שמתבקע.
                  9. מצננים את הבראוניז לחלוטין לפני שחותכים אותם.

                   

                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                  שלון!

                  אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                  הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                  אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                  עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                  בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                  וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                  שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!