עוגת שוקולד-בננה טבעונית

כל מי שיטעם יבקש מכם את המתכון: עוגה פאדג'ית וטעימה להפליא ללא ביצים או מוצרי חלב (והיא גם פרווה, כמובן)

אפרת סיאצ'יפורסם: 05.01.17 22:29
עוגת שוקולד-בננה טבעונית (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוגת שוקולד-בננה טבעונית (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

  • 1 בננה גדולה, בשלה
  • 1/3 כוס שמן
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • אפשרות: 3 כפות גדושות קוקוס טחון
  • אפשרות: 1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר
  • לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, 1/2 כף שמן קוקוס מוצק (או 10 גרם מרגרינה), 2 כפות מים חמים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מועכים את הבננה במזלג ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, המיץ, תמצית הווניל והסוכר, ומערבבים.
  3. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקקאו והקוקוס. מוסיפים לקערת הנוזלים ומערבבים קלות, רק עד לאיחוד המרכיבים. אם רוצים, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד שהם מתפזרים בתערובת באופן אחיד.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. הציפוי: ממיסים ביחד במיקרוגל את השוקולד, שמן הקוקוס והמים החמים. מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מקררים לטמפרטורת החדר ושומרים במקרר, בכלי אטום.
  6. אם רוצים, לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפרוסות בננה או בשוקולד צ'יפס.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ויש עוד: עוגת גזר ודלעת בחושה - שתתאים גם לטבעונים. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

  (צילום: שרית גופן)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...