כרעיים בתנור עם יין, ירקות ובוטנים על מצע של פריקי (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
4 מנות
- 1/2 1 כוסות פריקי (חיטה ירוקה מעושנת - להשיג בחנויות טבע ובחנויות תבלינים)
- 1 חציל בינוני
- 5 כפות שמן זית
- 2 כרעי עוף
- מעט קמח לבן לקימוח העוף
- 1/4 כוס יין לבן
- 2 כוסות מים
- 6 שיני שום
- 1 בצל קטן פרוס דק
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1 פלפל אדום חתוך לפרוסות רחבות
- 3 פטריות טריות פרוסות
- 10 עגבניות שרי
- 1/4 כוס בוטנים לא קלויים קלופים
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הפריקי ומסננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. חוצים את החציל לאורכו ולאחר מכן לרוחבו, וחותכים כל רבע ל-3 אצבעות. מניחים את פרוסות החציל בתבנית, מרססים בשמן ואופים כ-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים, אך לא מכבים את התנור.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש גבוהה. מקמחים מעט את הכרעיים ומטגנים אותן כ-3 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את היין, המים, השום, הבצל והתבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
- מפזרים את הפריקי בתבנית עמוקה ויוצקים עליה את תכולת הסיר. מניחים מעל את כרעי העוף ומסדרים ביניהן את החציל הקלוי, הפלפל האדום, הפטריות ועגבניות השרי. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה.
- מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים בתבנית את הבוטנים ואופים כחצי שעה נוספת.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"