סופגנייה סחוטה טרי: צ'ורוס מבצק
מהיר שמזלפים ישר לשמן הרותח

בלי שמרים ובלי כדרורים: עוג'יליה חוזרת לשורשים הארגנטינאיים שלה ומכינה סופגניות צ'ורוס מהירות עם סוכר וקינמון שמזכירות לה את הבית

עוג'יליה דולסהפורסם: 28.12.16 10:03
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

עכשיו זה חג ררררשמי של סופגניות כבר כאן נוֹ יכול להיות נוותר על סופגנייה הכי קלה להכנה: בלי שמרין, בלי כדרוררררין ועִן טען נהדררררר זה הכי מזכיר לי בית!

 

מוזמנין לקבל בחיבוק חן את הצ'וּרוֹ <3 <3 <3!

 

טעין לכן? שתפו מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודרררר.

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

בערך 40 צ'ורוס בינוניות

 

לטיגון
  • 2 ליטר שמן קנולה

 

לצ'ורוס
  • 2 כוסות (280 גרן) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מָיִן רותחין
  • 2 כפות שמן זית

 

לציפוי
  • 1/2 כוס (100 גרן) סוכר
  • 1 כפית קינמון

 

להגשה

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחין ממותק מעורבב עִן 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ריבת חלב
  • 50 גרן שוקולד מריר

 

אופן הכנה

1. מחממין שמן בסיר או במחבת עמוקה ורחבה על אש נמוכה-בינונית.

2. מוסיפין לתוך קערת מיקסר כל מצרכין יבשין: קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון, ומתחילין לערבב עִן וו גיטרה.

3. מוסיפין בזהירות מין רותחין ושתי כפות שמן, מעלין קצת מהירות זה מיקסר עד מתקבל זה בצק דביק ורטוב מאוד.

4. מסדרין בתוך שקית זילוף צנתר משונן בצורה של כוכב (הצנתר הוא זה שנותן לצ'ורוס צורה שלהן. כמובן נוֹ חייבין להשתמש בו: במידה וצורה פחות חשובה לכן אפשר ישר לזלף צינורות מתוך שקית זילוף בלי צנטר - וטען עדיין יצא נהדרררר!)

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    5. בעזרת לקקן מעבירין כל בצק שלנו לתוך שקית זילוף, לוחצין בצק לכיוון תחתון של שקית כדי להוציא זה כל בועות אוויר ומסובבין את השקית חזק כדי בצק נוֹ יברח לנו מלמעלה בזמן לחיצה.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      6. בעדינות מזלפין צינורות באיזה אורך זה רוצין לתוך שמן ובעזרת מספריין גוזרין כל צ'ורו.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        7. נותנין לצ'ורוס להטגן בתוך שמן בערך 3 דקות עד הן משחימין. בינתיין מכינין ציפוי: בצלחת רחבה מערבבין סוכר וקינמון עד לאיחוד צבע.

        8. ברגע צ'ורוס מוכנין מעבירין אותן בעזרת מזלג או מסננת לתוך צלחת סוכר ומערבבין עד שסוכר עוטף כל צ'ורו.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          9. ממשיכין בפעולות אלו עד מסיימין כל בצק.

          10. מעבירין צ'ורוס מצופין לצלחת חדשה ונקייה. מגישין מיד עִן ריבת חלב, רסק תפוחין או שוקולד מומס.

          11. לוקחין ביס.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            12. מתענגין.

            13. אוהבין.

            14. משתפין.

            15. חוגגין!

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

               

              שיהיה זה לכולנו חג-נוכה מלא אהבה מתוקה <3 <3 <3

               

               

              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

               

              צ'ורוס – הגרסה המתורגמת

               

              מרכיבים

              כ-40 סופגניות צ'ורוס בינוניות

               

              לטיגון
              • 2 ליטר שמן קנולה

               

              לצ'ורוס
              • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
              • 1 כפית אבקת אפייה
              • קורט מלח
              • 1/2 כפית קינמון
              • 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
              • 2 כפות שמן זית

               

              לציפוי
              • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
              • 1 כפית קינמון

               

              להגשה
              • 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים ממותק מעורבב עם 1/2 כפית קינמון
              • 1/4 כוס (60 מ"ל) ריבת חלב
              • 50 גרם שוקולד מריר

               

              אופן ההכנה
              1. מחממים את השמן בסיר או במחבת עמוקה ורחבה על אש נמוכה-בינונית.
              2. שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון, ומתחילים לעבד במהירות נמוכה עם וו הגיטרה.
              3. מוסיפים בזהירות את המים הרותחים ו-2 כפות שמן, מגבירים מעט את מהירות זה המיקסר ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, דביק ורטוב מאוד.
              4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן (אפשר להשתמש גם בצנתר חלק או לא להשתמש בצנתר בכלל – זה ישפיע רק על הצורה של הצ'ורוס, אבל לא על הטעם).
              5. מזלפים לתוך השמן הרותח צינורות של צ'ורוס, וכשמגיעים לאורך הרצוי גוזרים את הבצק במספריים.
              6. מטגנים את הצ'ורוס כ-3 דקות, עד להשחמה. בינתיים מערבבים בצלחת רחבה את הסוכר והקינמון לציפוי.
              7. מעבירים את הצ'ורוס לצלחת הסוכר בעזרת מזלג או מסננת והופכים אותם, כדי שיצופו היטב.
              8. מעבירים את הצ'ורוס לצלחת נקייה. מגישים מיד עִם ריבת חלב, רסק תפוחים או שוקולד מומס.

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              שלון!

              אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

              הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

              אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

              עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

              בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

              וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

              שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!