סופגניות תפוזים מהירות
סופגניות תפוז מהירות (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (כ־15 סופגניות)
- 1/3 כוס + 1 כף (90 מ"ל) בירה לבנה
- 2 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 ביצה
- 15 גרם חמאה מומסת, מצוננת
- 1/3 כוס (60 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מ־1 תפוז
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1/4 כפית מלח
- לטיגון: שמן קנולה לטיגון עמוק + עוד כ־1/4 כוס שמן קנולה
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את הבירה, המיץ, הביצה, החמאה, הסוכר וקליפת התפוז. טורפים היטב. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לעיסה אחידה.
2. הטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק.
3. טובלים כף גלידה (או 2 כפות רגילות) ברבע כוס השמן ולוקחים בעזרתה מעט מהבלילה. מעבירים לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד הזהבה (אם כדורי הבצק משחימים במהירות ותוכם עדיין לא עשוי – השמן חם מדי וצריך להנמיך מעט את הלהבה). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן. מכינים כך את כל הבלילה.
4. ההגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים: אוכלים הכל מיד