סופגניות תפוז מהירות

בלי לעבוד קשה: סופגניות נהדרות שמכינים בדקות. פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, עם טוויסט של טעם הדרים רענן

סופגניות תפוזים מהירות
סופגניות תפוז מהירות (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
סופגניות תפוז מהירות (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים (כ־15 סופגניות)

  • 1/3 כוס + 1 כף (90 מ"ל) בירה לבנה
  • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 ביצה
  • 15 גרם חמאה מומסת, מצוננת
  • 1/3 כוס (60 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • לטיגון: שמן קנולה לטיגון עמוק + עוד כ־1/4 כוס שמן קנולה
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. שמים בקערה גדולה את הבירה, המיץ, הביצה, החמאה, הסוכר וקליפת התפוז. טורפים היטב. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לעיסה אחידה.

2. הטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק.

3. טובלים כף גלידה (או 2 כפות רגילות) ברבע כוס השמן ולוקחים בעזרתה מעט מהבלילה. מעבירים לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד הזהבה (אם כדורי הבצק משחימים במהירות ותוכם עדיין לא עשוי – השמן חם מדי וצריך להנמיך מעט את הלהבה). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן. מכינים כך את כל הבלילה.

4. ההגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: אוכלים הכל מיד

 

  (צילום: דניאל קמינסקי)
    (צילום: דניאל קמינסקי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד