אוכל

    קירוב לביבות: דברים טובים שקורים
    כשמאחדים בין לביבות ירק וגבינה

    גבינה? טוב! ירקות? גם טוב! לטגן אותם ביחד? הכי טוב! שלושה מתכונים ללביבות שמשדכות בין הדברים הטעימים באמת

    מערכת Xnet

    |

    19.12.16 | 23:40

    לביבות אפונה עם גבינה בולגרית ונענע (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
    לביבות אפונה עם גבינה בולגרית ונענע (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

    לביבות אפונה עם גבינה בולגרית ונענע / ענת לבל, "לאשה"

     

    לביבות טעימות ונהדרות, רק שימו לב - הגבינה הבולגרית תורמת מליחות, אז היזהרו בכמות המלח שאתם מוסיפים.

     

    מרכיבים

    18-16 יחידות

     

    • 2 כוסות אפונה קפואה
    • ‭1/2‬ בצל סגול, קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
    • ‭1/3‬ כוס (או יותר, לפי הטעם) עלי נענע קצוצים
    • 125 גרם גבינה בולגרית (16%-5% שומן), מפוררת
    • 1 ביצה
    • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם + אפשרות לעוד קצת
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • לטיגון: שמן

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את האפונה הקפואה בקערה, יוצקים מים רותחים עד כיסוי ומשרים ‭7-5‬ דקות.
    2. מסננים היטב, מעבירים את האפונה לקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם חלק.
    3. מעבירים את מחית האפונה לקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם ומערבבים היטב. מומלץ להניח לעיסה להתייצב במשך ‭30-20‬ דקות.
    4. יוצרים מהעיסה לביבות בקוטר ‭6-5‬ ס"מ.
    5. יוצקים למחבת שכבת שמן דקה ומחממים. מטגנים את הלביבות עד שהן זהובות משני הצדדים. מגישים.

     

    ליד הלביבות: מטבל יוגורט, עירית ונענע

    מערבבים 1 גביע יוגורט עם ‭3-2‬ כפיות מיץ לימון, 1 שן שום כתושה, מלח, פלפל שחור גרוס וחופן של גבעולי עירית ועלי נענע קצוצים.

     

    • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. לפני ההגשה מחממים 5-4 דקות בתנור ב-180 מעלות.

     

    לביבות כרובית, ברוקולי וגבינות בתנור (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      לביבות כרובית, ברוקולי וגבינות בתנור(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
       

       

      לביבות כרובית, ברוקולי וגבינות בתנור / דפנה אוסטר מיכאל

       

      מרכיבים

      כ-20 לביבות

       

      • 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים
      • 2 ענפי ברוקוליף מופרדים לפרחים
      • 1 כף חמאה או שמן זית
      • 1 בצל, קצוץ
      • 3 ביצים
      • 1/2 קופסה (100 גרם) גבינת שמנת עם בצל ירוק או עירית
      • 50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
      • 3 כפות שמנת מתוקה
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
      • 2 כפות קמח (אפשר גם קמח מלא או כוסמין)
      • 3 כפות פירורי לחם

       

      אופן ההכנה
      1. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את פרחי הכרובית והברוקולי כ-20 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מעבירים למסננת ומניחים לכל הנוזלים להתנקז.
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      3. מחממים במחבת את החמאה (או שמן הזית) ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
      4. שמים בקערה את הביצים, שני סוגי הגבינה, השמנת, המלח והפלפל וטורפים קלות. מוסיפים את הבצל המטוגן, הבזיליקום, הקמח והפירורי הלחם, ומערבבים רק עד לאיחוד.
      5. קוצצים את הכרובית והברוקולי לחתיכות קטנות, מוסיפים לתערובת הגבינות והביצים ומערבבים עד לאיחוד.
      6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן זית.
      7. מניחים בתבנית כפות גדושות מהתערובת ואופים 20-15 דקות.

       

      • דפנה אוסטר מיכאל כותבת את הבלוג "מתנות קטנות"

       

      לביבות תרד וגבינת אמנטל (צילום: מיכל עוז נחום)
        לביבות תרד וגבינת אמנטל(צילום: מיכל עוז נחום)

         

        לביבות תרד וגבינת אמנטל / מיכל מעוז נחום

         

        מרכיבים

        25-20 לביבות

         

        • 250 גרם עלי תרד
        • 2 בצלים בינוניים
        • שמן זית לטיגון
        • 1 תפוח אדמה בינוני
        • 2 ביצים
        • 100 גרם גבינת אמנטל, מגוררת
        • 1/2 כוס פירורי לחם
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס
        • 3 שיני שום, כתושות
        • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
        • שמן לטיגון

         

        אופן ההכנה
        1. חולטים את התרד במשך דקה וחצי במים רותחים. מסננים וסוחטים היטב ממים.
        2. קוצצים דק את הבצלים ומטגנים בכף שמן זית עד להזהבה.
        3. קולפים את תפוח האדמה, מגררים אותו בפומפייה גסה וסוחטים היטב מנוזלים (לחלופין, אפשר לבשל את תפוח האדמה בקליפתו עד לריכוך, לקלף אותו ולגרד בפומפייה גסה).
        4. שמים את התרד, הבצל ותפוח האדמה בקערה בינונית. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט השמן לטיגון) ומערבבים היטב.
        5. מחממים במחבת רחבה שמן בגובה ס"מ. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להשחמה.

         

        ליד הלביבות: מטבל יוגורט ועשבי תיבול

        מערבבים היטב בקערה קטנה 1 כוס יוגורט (או שמנת חמוצה), 1/4 כפית אבקת שום, 1/3 כפית פפריקה מתוקה, מלח, פלפל גרוס ועשבי תיבול טריים או יבשים (שמיר, בצל ירוק, פטרוזיליה, טימין, אורגנו וכדומה. אני השתמשתי בשמיר טרי ובפטרוזיליה יבשה)

         

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "קירוב לביבות: דברים טובים שקורים כשמאחדים בין לביבות ירק וגבינה"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        ביגדיל