לביבות אפונה עם גבינה בולגרית ונענע (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
לביבות אפונה עם גבינה בולגרית ונענע / ענת לבל, "לאשה"
לביבות טעימות ונהדרות, רק שימו לב - הגבינה הבולגרית תורמת מליחות, אז היזהרו בכמות המלח שאתם מוסיפים.
מרכיבים
18-16 יחידות
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 1/2 בצל סגול, קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
- 1/3 כוס (או יותר, לפי הטעם) עלי נענע קצוצים
- 125 גרם גבינה בולגרית (16%-5% שומן), מפוררת
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם + אפשרות לעוד קצת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לטיגון: שמן
אופן ההכנה
- שמים את האפונה הקפואה בקערה, יוצקים מים רותחים עד כיסוי ומשרים 7-5 דקות.
- מסננים היטב, מעבירים את האפונה לקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם חלק.
- מעבירים את מחית האפונה לקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם ומערבבים היטב. מומלץ להניח לעיסה להתייצב במשך 30-20 דקות.
- יוצרים מהעיסה לביבות בקוטר 6-5 ס"מ.
- יוצקים למחבת שכבת שמן דקה ומחממים. מטגנים את הלביבות עד שהן זהובות משני הצדדים. מגישים.
ליד הלביבות: מטבל יוגורט, עירית ונענע
מערבבים 1 גביע יוגורט עם 3-2 כפיות מיץ לימון, 1 שן שום כתושה, מלח, פלפל שחור גרוס וחופן של גבעולי עירית ועלי נענע קצוצים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. לפני ההגשה מחממים 5-4 דקות בתנור ב-180 מעלות.
לביבות כרובית, ברוקולי וגבינות בתנור / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
כ-20 לביבות
- 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים
- 2 ענפי ברוקוליף מופרדים לפרחים
- 1 כף חמאה או שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 3 ביצים
- 1/2 קופסה (100 גרם) גבינת שמנת עם בצל ירוק או עירית
- 50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
- 3 כפות שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
- 2 כפות קמח (אפשר גם קמח מלא או כוסמין)
- 3 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את פרחי הכרובית והברוקולי כ-20 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מעבירים למסננת ומניחים לכל הנוזלים להתנקז.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים במחבת את החמאה (או שמן הזית) ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- שמים בקערה את הביצים, שני סוגי הגבינה, השמנת, המלח והפלפל וטורפים קלות. מוסיפים את הבצל המטוגן, הבזיליקום, הקמח והפירורי הלחם, ומערבבים רק עד לאיחוד.
- קוצצים את הכרובית והברוקולי לחתיכות קטנות, מוסיפים לתערובת הגבינות והביצים ומערבבים עד לאיחוד.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות בשמן זית.
- מניחים בתבנית כפות גדושות מהתערובת ואופים 20-15 דקות.
- דפנה אוסטר מיכאל כותבת את הבלוג "מתנות קטנות"
לביבות תרד וגבינת אמנטל / מיכל מעוז נחום
מרכיבים
25-20 לביבות
- 250 גרם עלי תרד
- 2 בצלים בינוניים
- שמן זית לטיגון
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינת אמנטל, מגוררת
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- חולטים את התרד במשך דקה וחצי במים רותחים. מסננים וסוחטים היטב ממים.
- קוצצים דק את הבצלים ומטגנים בכף שמן זית עד להזהבה.
- קולפים את תפוח האדמה, מגררים אותו בפומפייה גסה וסוחטים היטב מנוזלים (לחלופין, אפשר לבשל את תפוח האדמה בקליפתו עד לריכוך, לקלף אותו ולגרד בפומפייה גסה).
- שמים את התרד, הבצל ותפוח האדמה בקערה בינונית. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט השמן לטיגון) ומערבבים היטב.
- מחממים במחבת רחבה שמן בגובה ס"מ. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להשחמה.
ליד הלביבות: מטבל יוגורט ועשבי תיבול
מערבבים היטב בקערה קטנה 1 כוס יוגורט (או שמנת חמוצה), 1/4 כפית אבקת שום, 1/3 כפית פפריקה מתוקה, מלח, פלפל גרוס ועשבי תיבול טריים או יבשים (שמיר, בצל ירוק, פטרוזיליה, טימין, אורגנו וכדומה. אני השתמשתי בשמיר טרי ובפטרוזיליה יבשה)
- מיכל מעוז נחום כותבת את הבלוג "Balaboosta"