אוכל

    ניוקו פריטו נאכל לרוב: מנות
    מטוגנות מיוחדות מאיטליה

    רוצים לגוון השנה בחנוכה? תנו לרומי נדלר מהבלוג "Romina e La Cucina" להוסיף לחג שלכם קסם איטלקי עם מטוגנים מארץ המגף, מלחמניות עד כדורי אורז ומוצרלה

    רומי נדלר

    |

    19.12.16 | 10:21

    ניוקו פריטו - לחמניות מטוגנות (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
    ניוקו פריטו - לחמניות מטוגנות (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)

    ניוקו פריטו - לחמניות מטוגנות

     

    ניוקו פריטו (Gnocco Fritto) הן לחמניות מטוגנות קטנות שמקורן במחוז אמיליה רומניה, שם נהוג להגיש אותן כאנטיפסטי עם נקניקים וגבינות.

     

    מרכיבים

    6 סועדים

     

    • 10 גרם שמרים טריים או 1 כפית גדושה שמרים יבשים
    • 3/4 כוס ועוד כף (200 מ"ל) מים
    • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
    • 1 כפית מלח
    • שמן לטיגון עמוק
    • להגשה: גבינת פרמזן

     

    אופן ההכנה

    1. ממיסים את השמרים במים. מוסיפים את הקמח והשמן ולשים קצרות. מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה רחבה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כ-3 שעות.
    2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 8X10 ס"מ.
    3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הניוקו עד שצדם התחתון מזהיב והם מתנפחים, הופכים ומטגנים עד שגם צדם השני מזהיב.
    4. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים מיד עם פרמזן.

     

    סופלי - כדורי אורז מטוגנים במילוי גבינה (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
      סופלי - כדורי אורז מטוגנים במילוי גבינה(צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)

       

      סופלי - כדורי אורז מטוגנים במילוי גבינה

       

      הסופלי (Suppli) הם חטיף נפוץ ברומא: כדורי אורז עם רוטב עגבניות, ממולאים בגבינת מוצרלה ומטוגנים בשמן עמוק.

       

      מרכיבים

      כ-20 יחידות

       

      • 2 כוסות (400 גרם) אורז עגול או אורז לריזוטו
      • 200 גרם רסק עגבניות
      • 1/2 כפית אבקת שום
      • 1 כפית אורגנו יבש
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • כ-150 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות בגודל 1X2 ס"מ
      • כ-1 כוס קמח
      • 2 ביצים
      • כ-1 כוס פירורי לחם
      • שמן לטיגון

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את האורז בסיר ומוסיפים 4 כוסות מים ומעט מלח. בוחשים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ-20 דקות, ללא כיסוי ותוך בחישה מדי פעם, עד שהאורז מוכן.
      2. כאשר האורז עדיין חם מוסיפים לו את רסק העגבניות, אבקת השום, האורגנו, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים וממתינים עד שהאורז מתקרר מעט.
      3. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהאורז כדורים בגודל של ביצה. יוצרים בכל כדור חור בעזרת הבוהן ומכניסים לתוכו חתיכת גבינה. סוגרים את האורז מעל הגבינה, מגלגלים שוב לכדור ופוחסים מעט לצורה אובאלית.
      4. מחממים שמן לטיגון עמוק (רצוי לא לעבור את ה-180 מעלות – אם תטגנו בטמפרטורה גבוהה מדי פירורי הלחם יישרפו בעוד שהגבינה לא תימס).
      5. טובלים את הסופלי בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם (כדאי להשתמש ביד אחת לטבילה בקמח ובפירורי הלחם וביד השנייה לביצה - ככה לא יידבק לכם הכל לידיים כל רגע).
      6. מטגנים את הסופלי בשמן עמוק עד שהם מזהיבים והגבינה שבתוכם נמסה (בוצעים אחד כדי לבדוק). מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר. מפזרים מעט מלח ומגישים.

       

      • איך שומרים? אפשר להקפיא את הסופלי המוכנים למשך כחודש בכלי אטום. לפני ההגשה מחממים אותם כ-10 דקות ב-200 מעלות.

       

      פנלה - צ'יפס מקמח חומוס (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
        פנלה - צ'יפס מקמח חומוס(צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
         

         

        פנלה - צ'יפס מקמח חומוס

         

        במטבח של סיציליה אפשר למצוא הרבה השפעות מצפון אפריקה, בגלל הקרבה של האי ליבשת. בפלרמו, בירת האי, משתמשים בקמח חומוס כדי להכין מעין צ'יפס, שמוגש בלחמנייה עגולה עם שומשום (כן, כמו של המבורגר) בלי שום תוספות או ממרחים.

         

        מרכיבים

        • 3 כוסות (750 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
        • 1/2 2 כוסות (250 גרם) קמח חומוס
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • 1 כף פטרוזיליה קצוצה (אפשר להחליף בנענע או בזעתר טרי)
        • שמן לטיגון

         

        אופן ההכנה

        1. שמים את המים בסיר (לא מדליקים את האש) ומוסיפים את קמח החומוס בהדרגה ותוך בחישה מתמדת במטרפה, כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
        2. מחממים את הסיר על אש בינונית, תוך בחישה מתמדת. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות, תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה. מכבים את האש.
        3. מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה, מערבבים ויוצקים את התערובת על נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לשכבה אחידה בעובי של כחצי ס"מ. מניחים לתערובת להתקרר ולהתייצב.
        4. מסירים את נייר האפייה העליון. קורצים מהתערובת עיגולים או חותכים למלבנים.
        5. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפנלה כמה דקות, עד שהם זהובים ופריכים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, ואם רוצים ממליחים. מגישים מיד.

         

         

        --------------------------------------------------------------------------------------------------

         

        ויש גם מתכונים ללביבות גבינה - מתוקות או מלוחות. לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה

         

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "ניוקו פריטו נאכל לרוב: מנות מטוגנות מיוחדות מאיטליה"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד