קציצות הודו ופטריות
ברוטב קארי וחלב קוקוס

בדרך לתאילנד עוצרים אצל סבתא: ילנה ויינברג שידכה את קציצות ההודו המשפחתיות שלה לתבשיל קארי - וקיבלה מנה מושלמת לערב חורפי

ילנה ויינברג

|

12.12.16 | 00:12

קציצות הודו ופטריות ברוטב קארי וחלב קוקוס (צילום: ילנה ויינברג)
קציצות הודו ופטריות ברוטב קארי וחלב קוקוס (צילום: ילנה ויינברג)
ביום שישי בערב, כשמכל חלון משתחל ריח של תבשיל אחר, התנור שלי עמד חסר מעש. מרוב הרעיונות שהתבשלו אצל השכנים, לא יכולנו להחליט מה להכין. מרק העוף של השכנה מהקומה הראשונה הריח כאוצר ירקות וויטמינים. השכן שנכדיו הבטיחו להגיע הכין ממולאים. הסיר של המשפחה מלמטה בישל פסטה ברוטב טעים, מאכל ילדים בינלאומי. ואנחנו? אנחנו עמדנו ותהינו איך זה שאיננו מכינים פירוז'קי או בורשט לכל הפחות.

 

הבצל שלי טוגן כהלכה בציפייה להיכנס לקציצות, גם הן מאכל ילדים בינלאומי, אבל הידיים נמשכו לקרטון ירוק זר, מלא בנוזל ריחני שמקורו הו כה רחוק ממינסק. "מה נעשה אתך, חלב קוקוס?" חזרתי להרגלי המגונה לדבר עם המצרכים. "ניקח את המשפחה למזרח הרחוק, זה מה", הוא ענה לי בלי להסס והצביע על ערימת הליימים בתוך קערת הפירות. "טוב, בזמן האחרון באמת מרגיש שאימצנו קצת את תאילנד, ועד עכשיו אף פעם לא נשארו שאריות", אמרתי - והחלטנו (אני והמצרכים) להכין קציצות רוסיות ברוטב אסייתי. בכל זאת, לא מחליפים אוכל של בית בגלל כמה ריגושים.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

לקציצות

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 200 גרם פטריות טריות
  • קליפה מגוררת מליים או לימון אחד
  • 700 גרם בשר הודו אדום טחון
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • כפית שטוחה מלח

 

לרוטב

  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב קוקוס (עדיף מקרטון)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • פלפל שחור גרוס

 

להגשה

  • כוסברה טרייה, קצוצה
  • חצאי ליים או לימון

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כרבע שעה, עד שהוא משחים קלות. מצננים.
  2. מגררים את הפטריות לתוך קערה גדולה. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
  3. הרוטב: יוצקים לסיר את חלב הקוקוס, המים ורוטב הסויה ומבשלים עד לרתיחה קלה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מנמיכים את האש.
  4. יוצרים מתערובת הבשר כדורים, מניחים אותם בתוך הרוטב ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה, ללא מכסה. מדי פעם מנערים את הסיר בעדינות, כדי להפוך את הקציצות. אם הרוטב מתאדה מהר מדי, מוסיפים חצי כוס מים רותחים.
  5. ההגשה: שמים בכל קערית קציצות ורוטב, מטפטפים מעל מיץ ליים ומפזרים כוסברה קצוצה.

 

עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

אוהבים קציצות? ללייזה פאנלים יש בשבילכם עוד 3 מתכונים שווים. לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה

 

  (צילום: חגית ביליה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג