סלט מקרל מעושן
עם סלרי ושאלוט

למה רק לטונה מגיע להיות בסלט? נסו להחליף אותה במקרל מעושן, ותקבלו מנה ראשונה קלילה שתלך נהדר עם חלה מתוקה

סיון שטרנבך, רונה קובו

|

09.12.16 | 00:47

סלט מקרל מעושן עם סלרי ושאלוט (צילום: סיון שטרנבך)
סלט מקרל מעושן עם סלרי ושאלוט (צילום: סיון שטרנבך)
אם אתם שואלים אותי, סבתא חיה עליה השלום עלתה מרוסיה עם מקרל מעושן בכיסים של המעיל. כשהייתי מבקרת אותה בדירתה תמיד היינו מנשנשות כזה על לחם של פעם. מאז ועד היום אני לא מבינה איך סלט הטונה עף על עצמו בכל סנדביצ'ון, וזה המקרל יושב בשקט ומחכה להזמנה מיוחדת.

 

אז הנה לנו הזדמנות חגיגית במיוחד: סלט שיהיה מנה ראשונה קלילה לצד חלה מתוקה, או נשנוש על לחם כפרי עם סלמון וכוסית וודקה ליד. סאלוט!

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 2 פילטים (כ-250 גרם) מקרל מעושן בעישון חם
  • 1 כף גדושה מיונז איכותי (אפשר להחליף חצי מכמות המיונז בשמנת חמוצה)
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל שאלוט, קצוץ דק
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את המיונז, קליפת הלימון, מיץ לימון, הסלרי ובצל השאלוט.
  2. מסירים את העור מהפילטים ונפטרים מהעצמות הקטנות שבשולי נתח הפילה. מפרקים את הנתח בעזרת מזלג או בעזרת האצבעות היישר לקערה עם הרוטב. מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג