זיתים + בשר = טעם נהדר: קציצות
ומעורב ירושלמי בתיבול קצת אחר

כשמפגישים זיתים עם בשר קורה משהו טוב – אסנת לסטר מוכיחה את זה עם קציצות קטנטנות ברוטב ועם תבשיל של קורקבנים ולבבות

אסנת לסטרפורסם: 07.12.16 23:15
קציצות בשר ברוטב עם זיתים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות בשר ברוטב עם זיתים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קציצות בשר ברוטב עם זיתים

מתכון של נורית נמני מטבריה.

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1/2 ק"ג זיתים ירוקים כבושים, מגולענים
  • 1/2 כפית כורכום

 

לרוטב
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 1 פלפל חריף יבש קצוץ דק
  • 4 עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 6 שיני שום קצוצות

 

לקציצות הבשר
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק-דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון

 

אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר בינוני במים ומוסיפים את הזיתים והכורכום. מביאים לרתיחה ומסננים (מטרת ההרתחה היא להוציא מהזיתים מרירות. תפקיד הכורכום הוא למנוע מהזיתים להשחיר).
  2. הרוטב: מחממים את השמן בסיר ומטגנים יחד את הבצל, הפלפל האדום והפלפל החריף במשך 15-12 דקות, עד להזהבה קלה של הבצל.
  3. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים 15-10 דקות על אש בינונית.
  4. בינתיים מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים מהתערובת 35-30 קציצות קטנטנות – הן צריכות להיות גדולות במקצת מזית.
  5. מוסיפים לסיר את השום הקצוץ והקציצות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
  6. מוסיפים את הזיתים ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהם מתחממים וסופגים את טעמי הרוטב.

 

מעורב ירושלמי עם זיתים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    מעורב ירושלמי עם זיתים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    מעורב ירושלמי עם זיתים

    מתכון של סימה אוחנה מקרית מוצקין.

     

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 1 ק"ג זיתים כבושים מגולענים
    • 1/2 כפית כורכום
    • 500 גרם קורקבני עוף, חצויים
    • 500 גרם לבבות עוף
    • 5 שיני שום, פרוסות
    • 250 גרם (1 כוס) רסק עגבניות
    • 1 כף כמון
    • עוד 1 כפית כורכום
    • 1 כפית פלפל לבן
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

     

    אופן ההכנה
    1. ממלאים סיר בינוני במים ומוסיפים את הזיתים והכורכום. מביאים לרתיחה ומסננים (מטרת ההרתחה היא להוציא מהזיתים מרירות. תפקיד הכורכום הוא למנוע מהזיתים להשחיר).
    2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הקורקבנים ומבשלים 2 דקות. מסננים (מטרת ההרתחה היא לנקות את הקורקבנים).
    3. שמים את הקורקבנים והלבבות בסיר לחץ ומוסיפים מים עד לכיסוי. מבשלים כ-30 דקות, עד שהם רכים. מסננים (לחלופין, אפשר לבשל אותם כשעה במים רותחים בסיר רגיל).
    4. מעבירים את הקורקבנים והלבבות לסיר חדש. מוסיפים את הזיתים, השום, רסק העגבניות, התבלינים ומים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם.
    5. מוסיפים לסיר את הכוסברה מערבבים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)