ג'ינג'ית בחושה: עוג'יליה אופה עוגה
כתומה ושובבה עם תפוזים וקוקוס

יש חורף? סוף סוף יש. יש תפוזים? בהחלט! אז עוג'יליה עושה את הדבר המתבקש ומדליקה את התנור כדי להכין עוגת תפוזים קלה ונהדרררררת בציפוי קרם קוקוס

עוג'יליה דולסהפורסם: 06.12.16 22:29
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

לכבוד זה גֶשֶן סוף סוף הגיע, אבל בעיקר לכבוד זה אני חייבת לפצות חבר כתוֹן ונהדררררר שלי: אני זה מגישה היון מתכון לעוגת תפוזין חורררררפית!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? מתכון מלא כתוב מסודר נמצא ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

תבנית אינגליש קייק

 

לעוגה
  • 1 כף גרידת תפוז (גרידה מחצי תפוז)
  • 240 מ"ל (כוס אחת) מיץ תפוזין
  • 50 גרן (רבע כוס) שמן קנולה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחין
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 210 גרן (כוס וחצי) קמח רגיל
  • 10 גרן (שקית אחת) אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית חומץ תפוחין

 

לקרן תפו-קוקוס
  • 100 גרן אבקת סוכר
  • 2 כפות מיץ תפוזין
  • פחית אחת קְרֶן קוקוס אחרי היתה במקרר לפחות לילה שָלֶן
  • אפשרות לקישוט: קליפות תפוז חתוכות לג'וליאנין

 

אופן הכנה

1. מחממין תנור ל-180 מעלות ומסדרין תבנית אינגליש קייק עִן נייר אפייה.

2. בעזרת פומפייה מגרדין קליפה מחצי תפוז בערך כדי לקבל כף אחת גרידת תפוז.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. מעבירין גרידה לקערה גדולה ומוסיפין כל מצרכין רטובין: מיץ תפוזין, שמן, רסק תפוחין וסירופ מייפל. מצ'קצ'קין כל מצרכין רטובין לאיחוד.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      4. מוסיפין לקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר וג'ינג'ר טחון ומצ'קצ'קין שוב לאיחוד.

      5. בקערה חדשה או כוס קטנה ממיסין אבקת סודה לשתייה יחד ען חומץ תפוחין (אִן אין לכן חומץ תפוחין אפשר להשתמש בחומץ רגיל או אפילו חומץ בלסמי אבל דעו שלכל אחד מהן יש אפקט מעט שונה בטַעָן סופי של עוגה).

      6. מוסיפין סודה תוססת לתוך בלילה ומצ'קצ'קין שוב רק עד לאיחוד.

      7. בעזרת לקקן מוזגין בלילה לתוך תבנית עִן נייר אפייה.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        8. אופין עוגה בערך 45 דקות, עד שקיסָן זה החדרנו לתוך עוגה יוצא יבש.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          9. מקררין עוגה על רשת ובינתיין אפשר להכין זה ציפוי:

          10. בקערה חדשה מצ'קצ'קין אבקת סוכר ושתי כפות מיץ תפוזין עד לאיחוד במרקן משחתי.

          11. פותחין בעדינות קופסה של קרן קוקוס ובעזרת כפית מוסיפין לתוך קערת ציפוי רק חלק של קרן לבן מתוך פחית.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            12. בעזרת מצ'קצ'קת ידנית או מיקסר מקציפין הכל ביחד עד מקבלין קרן אחיד.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              13. אחרי שעוגה התקררה לחלוטין מצפין אותה בקרן תפו-קוקוס.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)

                14. מכניסין למקרר להתייצבות (בערך שעתיין).

                15. לפני הגשה אפשר לקשט בקליפות תפוז חתוכות לג'וליאנין (פרוסות דקות בעובי של קיסַן).

                 

                 (צילום: עוג'יליה דולסה)
                  (צילום: עוג'יליה דולסה)

                  16. מגישין.

                  17. חותכין.

                   

                   (צילום: עוג'יליה דולסה)

                    18. לוקחין ביס.

                     

                     (צילום: עוג'יליה דולסה)
                      (צילום: עוג'יליה דולסה)

                      19. חוגגין.

                      20. אוהבין.

                      21. משתפין!

                       

                      לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי פה בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

                       

                      שיהיה זה לכולנו יון כתון מלא אהבה מתוקה!!!

                       

                       

                      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

                       

                      עוגת תפוזים וקוקוס קלה – הגרסה המתורגמת

                       

                      מרכיבים

                      תבנית אינגליש קייק

                       

                      לעוגה
                      • 1 כף קליפת תפוז מגוררת (קליפה מחצי תפוז בערך)
                      • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
                      • 1/4 כוס (50 גרם) שמן קנולה
                      • 1/4 כוס (60 מ"ל) רסק תפוחים
                      • 2 כפות סירופ מייפל
                      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
                      • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
                      • 2 כפות סוכר דמררה
                      • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
                      • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
                      • 1 כפית חומץ תפוחים או חומץ רגיל

                       

                      לקרם תפו-קוקוס
                      • 100 גרם אבקת סוכר
                      • 2 כפות מיץ תפוזים
                      • 1 פחית קרם קוקוס שהיתה במקרר לפחות 10 שעות
                      • אפשרות לקישוט: קליפות תפוז חתוכות לג'וליאנים (גפרורים)

                       

                      אופן ההכנה
                      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
                      2. שמים בקערה גדולה את קליפת התפוז המגוררת ומוסיפים את המרכיבים הרטובים: מיץ התפוזים, השמן, רסק התפוחים וסירופ המייפל. מערבבים עד לאיחוד.
                      3. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והג'ינג'ר ומערבבים שוב רק עד לאיחוד (ערבוב יתר יפגע במקרם של העוגה).
                      4. שמים את אבקת הסודה בכוס, מוסיפים את החומץ ומערבבים – התערובת תתחיל לתסוס. מוסיפים את התערובת לבלילת העוגה ומערבבים רק עד לאיחוד.
                      5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
                      6. מקררים את העוגה על רשת ובינתיים מכינים את הציפוי:
                      7. מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים עד שמתקבלת משחה.
                      8. פותחים בעדינות את פחית קרם הקוקוס. מסירים בעזרת כפית את הקרם שהצטבר בחלקה העליון של הפחית ומעבירים לקערה. טורפים עד שמתקבל קרם אחיד.
                      9. לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין מצפים אותה בקרם. מניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
                      10. לפני ההגשה אפשר לקשט את העוגה בקליפות תפוז חתוכות לג'וליאנים (פרוסות דקות בעובי של קיסַם).

                       

                       
                      הצג:
                      אזהרה:
                      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                      שלון!

                      אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                      הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                      אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                      עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                      בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                      וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                      שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!