פלאפל ים-יבשה: קציצות
דגים מטוגנות עם חומוס

רוצים לחדש בגזרת קציצות הדגים? שדכו פילה לגרגירי חומוס מתובלים וגרוסים - ותקבלו פלאפלים קטנים ועסיסיים עם טעם עדין של ים

דפנה אוסטר מיכאל

|

07.12.16 | 23:23

פלאפל דגים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
פלאפל דגים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

אני אוהבת פלאפל ואוהבת דגים, אז חשבתי לעצמי - למה לא לשלב ביניהם? הניסיון הצליח, ויצאו פלאפלים מצוינים עם שילוב טעמים מעניין. הגישו חם חם, עם סלט וטחינה.

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 1/2 1 כוסות חומוס
  • 300 גרם פילה דג (מוסר, לברק או דניס)
  • 8-5 שיני שום, קלופות
  • 1 בצל גדול, חתוך לרבעים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 2 פרוסות לחם, רטובות וסחוטות היטב
  • 1 כף כמון
  • כ-1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 פלפל ירוק חריף

 

מגישים חם חם. הפלאפל (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    מגישים חם חם. הפלאפל(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
     

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את החומוס במים במשך 24 שעות.
    2. שמים את פילה הדג במעבד מזון וקוצצים אותו מעט, עד שהוא טחון אך לא עיסתי. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הפלפל הירוק, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
    3. קוצצים את הפלפל הירוק, מוסיפים לעיסה ומערבבים עם כף. מכסים ומניחים במקרר כ-30 דקות, לספיגת טעמים.
    4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהעיסה כדורים, ומטגנים אות משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
    5. מגישים חם, בתוספת סלט וטחינה.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד