פלאפל דגים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אני אוהבת פלאפל ואוהבת דגים, אז חשבתי לעצמי - למה לא לשלב ביניהם? הניסיון הצליח, ויצאו פלאפלים מצוינים עם שילוב טעמים מעניין. הגישו חם חם, עם סלט וטחינה.
מרכיבים
6-5 מנות
- 1/2 1 כוסות חומוס
- 300 גרם פילה דג (מוסר, לברק או דניס)
- 8-5 שיני שום, קלופות
- 1 בצל גדול, חתוך לרבעים
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- 2 פרוסות לחם, רטובות וסחוטות היטב
- 1 כף כמון
- כ-1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה
- משרים את החומוס במים במשך 24 שעות.
- שמים את פילה הדג במעבד מזון וקוצצים אותו מעט, עד שהוא טחון אך לא עיסתי. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הפלפל הירוק, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
- קוצצים את הפלפל הירוק, מוסיפים לעיסה ומערבבים עם כף. מכסים ומניחים במקרר כ-30 דקות, לספיגת טעמים.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהעיסה כדורים, ומטגנים אות משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
- מגישים חם, בתוספת סלט וטחינה.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"