קובנה עם תחקיר ביטחוני:
מתכון בדוק למאפה התימני

אפרת מוסקוביץ זימנה לתשאול את כל שכנותיה התימניות, ערכה תצפיות, אפתה, שינתה ושוב אפתה - והגיעה למתכון המושלם לקובנה. קבלו אותו!

אפרת מוסקוביץ

|

29.11.16 | 21:35

חג'בי אישר. קובנה תימנית עם בצל שחום (צילום: אפרת מוסקוביץ)
חג'בי אישר. קובנה תימנית עם בצל שחום (צילום: אפרת מוסקוביץ)
זו לא סתם קובנה. זו קובנה עם תחקיר ביטחוני. התחקיר התחיל כשהאיש חזר מסיכום תרגיל חדירת מחבלים ליישוב. המחבלים נוטרלו והקובניות הוגשו. מסקנות התרגיל היו: "את יכולה לעשות קובניות כמו של עידית"?

 

מיד שלחתי ווטסאפ לעידית, מדריכת חי"ר לשעבר, חברת צוות צח"י וצוות חילוץ גולן, שנשואה לקצין ההגמ"ר, נצר למשפחת פאדל, והתחננתי לקבל את הסודות הצבאיים של הקובניות והקובנה. שיתפתי בתחקיר את חג'בי, שכן וקצין מג"ב, והוא התעניין בקובנה ואישר לי להמשיך.

 

בשלב ב' אספתי תצפיות מהקובנה של שרה, שנשואה לגבר אסלי מבית צדוק ומגישה את הקובנה שלה אפויה על עיגולי בצל שחום ומקורמל. חג'בי סקר את הממצאים של הקובנה.

 

שלב ג' כלל השוואת מתכונים, אפייה ובניית מתכון מנצח. חג'בי בדק למה עוד לא פרסמתי את המתכון ועידכן שהוא בכלל לא אוהב קובנה.

 

אז מה יש לך מקובנה חג'בי?

 

עוד מתכונים עם שמרים:

 

מרכיבים

2 כיכרות בסירי קובנה בקוטר 18 ס"מ

 

  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים פושרים
  • 1 ק"ג קמח
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כף מלח
  • 2 בצלים קטנים
  • שמן קנולה נוסף לשימון משטח העבודה

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערת המערבל את הסוכר, השמרים והמים, ומניחים ל-5 דקות. מוסיפים את הקמח, השמן והמלח, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק (אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף לו עד 1/4 כוס מים ו-1/4 כוס שמן). לשים 10 דקות נוספות, מכסים ומתפיחים 15 דקות. לשים כחצי דקה נוספת, מכסים שוב ומתפיחים שעה.

2. קולפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות עבות. מניחים את הפרוסות זו לצד זו בתחתית הסירים.

 

 (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    (צילום: אפרת מוסקוביץ)
     

     

    3. משמנים בנדיבות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגרוף, ומרדדים כל כדור ביד למלבן ארוך. משמנים את המלבנים בנדיבות. מקפלים את השליש העליון של כל מלבן על השליש המרכזי, ומקפלים מעל את השליש התחתון. מגלגלים לגלילה מאחת הצלעות הקצרות.

     

     (צילום: אפרת מוסקוביץ)
      (צילום: אפרת מוסקוביץ)
       

       

      4. מעמידים את הגלילות בסירים, על הבצל. מכסים ומתפיחים שעה.

       

       (צילום: אפרת מוסקוביץ)
        (צילום: אפרת מוסקוביץ)
         

         

        5. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מניחים את הסירים ללא מכסה על תחתית התנור, ללא תבנית מתחת (כדי שהבצלים ישחימו) ואופים כשעה, עד שהקובנות מזהיבות.

         

        בא לכם קובניות?

        • לאחר שיוצרים מהבצק כדורים קטנים לא משטחים אותם ומגלגלים, אלא פשוט מניחים בתבנית מלבנית או עגולה גדולה צמודים זה לזה. מושחים בביצה טרופה ואופים כלחמניות נהדרות.

         

         

        --------------------------------------------------------------------------------------------------

         

        ממהרים? לכו על לחם טורקי במחבת שמוכן תוך פחות משעה. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון:

         

          (צילום: דניה ויינר)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג