מרק פלפלים דיאטטי

הוא נראה כמו עוד מרק כתום, אבל בעצמם מדובר במרק שכולו פלפלים אדומים וצהובים המלווים בניחוח נפלא של בזיליקום. וכל הכיף הזה ב-40 קלוריות למנה

מרק פלפלים  (צילום: Shutterstock)
מרק פלפלים (צילום: Shutterstock)

שפע של בטא קרוטן בכל גווני הצהוב-כתום- אדום במרק אחד. לפי הרפואה הסינית מאכלים כתומים משפיעים לטובה על מערכת החיסון, על ויסות התיאבון ומפחיתים את הצורך במתוק.

 

החומרים

(6 מנות/ 40 קלוריות למנה)

 

  • 1 כף שמן זית
  • 3 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לרבעים
  • 3 פלפלים צהובים, מנוקים וחתוכים לרבעים
  • 1 בצל, פרוס
  • 6 שיני שום שלמות, קלופות
  • 3-2 עלי דפנה
  • 1 חופן עלי בזיליקום
  • 1 כף תימין מיובש
  • 8 כוסות מים (רצוי מינרלים)
  • מלח ופלפל

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה מערבבים את הפלפלים, הבצל, השמן, שיני שום, עלי דפנה, הבזיליקום והתימין. מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות.
  3. מוציאים מהתנור ומסלקים את עלי הדפנה. מעבירים את שאר למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
  4. מעבירים את המחית לסיר בינוני, מוסיפים מים, מלח, פלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה. מגישים חם.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג