מרק פלפלים (צילום: Shutterstock)
שפע של בטא קרוטן בכל גווני הצהוב-כתום- אדום במרק אחד. לפי הרפואה הסינית מאכלים כתומים משפיעים לטובה על מערכת החיסון, על ויסות התיאבון ומפחיתים את הצורך במתוק.
החומרים
(6 מנות/ 40 קלוריות למנה)
- 1 כף שמן זית
- 3 פלפלים אדומים, מנוקים וחתוכים לרבעים
- 3 פלפלים צהובים, מנוקים וחתוכים לרבעים
- 1 בצל, פרוס
- 6 שיני שום שלמות, קלופות
- 3-2 עלי דפנה
- 1 חופן עלי בזיליקום
- 1 כף תימין מיובש
- 8 כוסות מים (רצוי מינרלים)
- מלח ופלפל
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה מערבבים את הפלפלים, הבצל, השמן, שיני שום, עלי דפנה, הבזיליקום והתימין. מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כ-40 דקות.
- מוציאים מהתנור ומסלקים את עלי הדפנה. מעבירים את שאר למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
- מעבירים את המחית לסיר בינוני, מוסיפים מים, מלח, פלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה. מגישים חם.
- ליאורה חוברה
היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה