קציצות מתחבקות: עוג'יליה מכינה
תבשיל מנחם אחרי שבוע קשה

עם תום ימי השריפות המתוחים מגיע לכולנו אוכל מחבק, שיעשה לנו טוב בבטן ובלב - וכדי שכמה שיותר אנשים יוכלו להתפנק, עוג'יליה דואגת שהוא יתאים גם לטבעונים

עוג'יליה דולסהפורסם: 28.11.16 21:49
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

בעקבות כל זה אירועין של שבוע אחרון התפתח אצלי זה צורך עז לשלוח חיבוקין לכל זה נפגעין. אבל בגלל אני עוד נו הצלחתי לשכפל עצמי ולהיות בכל כך הררררבה מקומות בו זמנית חשבתי איך בכל זאת אני יכולה לשלוח זה חיבוקין למי זה מוכן לקבל?

 

ככה נולד זה רעיון הרררבה יותר מוצלח ל"קציצות מתחבקות". כדי יצליחו קציצות זה להתחבק עִן כמה זה יותר אנשין – מתכון זה בלי ביצין, בלי חלב, בלי גלוטן ובלי ויתורררין על טעמין נהדררררין!

 

טעין לכן? שתפו!

 

מהיר לכן? מתכון כתוב מסודר נמצא ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

כ-16 קציצות

 

  • 100 גרן שעועית מבושלת, מסוננת ושטופה (אני השתמשתי בשעועית שחורה, אבל אפשר כל סוג שעועית אתן זה אוהבין)
  • 300 גרן טופו (חבילה אחת)
  • 1/2 בצל קצוץ גס
  • 2 שיני שוּן קלופות
  • שליש זר פטרוזיליה שטוף וסחוט (מוזמנין להוסיף או להוריד כמות לפי טען אישי)
  • כפית שטוחה כמון טחון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי טען
  • 3 כפות שמן זית

 

לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ (השתמשו ב-1/2 שני של בצל משלב קציצות)
  • 4 שיני שון קלופות וקצוצות/כתושות/פרוסות
  • 3 גזרין קלופין, שטופין ופרוסין
  • 2 פלפלין אדומין מתוקין, שטופין ופרוסין
  • 300 גרן עגבניות מרוסקות מקופסה או בערך 4 עגבניות מרוסקות
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח ופלפל לפי טען
  • אפשרות: צ'ילי טחון או טרי לפי טען

 

להגשה
  • כל פחמימה אהובה עליכן; אורז, קוסקוס, פסטה, פוקצ'ה
  • עוד קצת עלי פטרוזיליה

 

אופן הכנה

1. מחממין תנור ל-200 מעלות.

2. לתוך מעבד מזון מכניסין כל מצרכין של קציצות וטוחנין לעיסה חלקה אחידה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. מסדרין תבנית תנור עִן נייר אפייה ובעזרת ידיין משמנין כל נייר אפייה בקצת שמן.

    4. עכשיו כשידיין שלנו הִשְתַמְנוּ גָן – אפשר לכדרר זה קציצות בקלות בלי הִדבקוּיוֹת מיותרות! לוקחין כל פען כמות יחסית שווה של עיסה בתוך ידיין ומכדררין כדורין שווין בגודל.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      5. משטחין קצת כל כדור ומניחין על תבנית (במידה ובאמצע כִּדרור אתן מרגישין עיסה מתחילה להדבק לתוך ידיין – פשוט משמנין ידיין עִן עוד קצת שמן זית).

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        6. מכניסין קציצות לתוך תנור לרבע שעה בזמן ממשיכין עִן רוטב.

        7. בסיר רחב מחממין שמן זית על אש נמוכה ומוסיפין כל זה ירקות (אחרי כל הוספה מערבבין ירקות בעזרת כף עץ כדי שמן זית יצפה זה כל ירקות).

        8. מוסיפין כל תבלינין ומערבבין שוב.

        9. מוזגין לתוך סיר בערך ליטר מַיִן – עד נוזלין מגיעין ל-3/4 גובה של סיר.

        10. מַעָלִין טמפרטורת חוֹן ומביאין לרתיחה.

        11. ברגע סיר רתח מורידין טמפרטורה לנמוכה בינונית, מכסין סיר במכסה וממשיכין לבשל עוד 15-10 דקות.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          12. מוציאין תבנית קציצות מתוך תנור ומניחין תבנית קרוב לכיריין.

          13. מורידין מכסה מסיר ומנמיכין להבה לאש הכי נמוכה.

          14. בזהירות רבה בידיין או בעזרת מלקחיין מניחין בעדינות קציצות בתוך רוטב.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            15. מחזירין מכסה על סיר וממשיכין לבשל עוד רבע שעה.

            16. מגישין עִן כל פחמימה אתן זה אוהבין.

            17. טועמין.

            18. מתנחמין.

            19. אוהבין.

            20. משתפין!

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

               

              לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

               

              שיהיה זה לכולנו שבוע הררררבה יותר טוב משבוע קודן, מלא אהבה מחבקת ובשורות נהדרררררות!

               

               

              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

               

              קציצות טבעוניות ברוטב – הגרסה המתורגמת

               

              מרכיבים

              כ-16 קציצות

               

              לקציצות
              • 100 גרם שעועית מבושלת, מסוננת ושטופה (אפשר להשתמש בשעועית לבנה, שחורה או אדומה)
              • 300 גרם (1 חבילה) טופו
              • 1/2 בצל קצוץ גס
              • 2 שיני שום קלופות
              • 1/3 צרור פטרוזיליה, שטוף וסחוט
              • 1 כפית כמון
              • 1 כפית פפריקה מתוקה
              • מלח
              • פלפל שחור גרוס
              • 3 כפות שמן זית

               

              לרוטב
              • 2 כפות שמן זית
              • 1/2 בצל קצוץ
              • 4 שיני שום קלופות וקצוצות/כתושות/פרוסות
              • 3 גזרים קלופים, שטופים ופרוסים
              • 2 פלפלים אדומים מתוקים, שטופים ופרוסים
              • 300 גרם עגבניות מרוסקות מקופסה או 4 עגבניות טריות מרוסקות
              • 1/4 כפית כמון
              • 1 כפית פפריקה מתוקה
              • 1 כפית סוכר
              • 1/2 כפית קינמון
              • מלח
              • פלפל שחור גרוס
              • אפשרות: צ'ילי טחון או טרי, לפי הטעם

               

              להגשה
              • אורז, קוסקוס או פסטה
              • מעט עלי פטרוזיליה

               

              אופן ההכנה
              1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
              2. שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הקציצות וטוחנים לתערובת חלקה ואחידה.
              3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בעזרת כפות הידיים.
              4. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג בעזרת הידיים (אם יש צורך, משמנים את הידיים עוד קצת). משטחים כל כדור ומניחים בתבנית.
              5. אופים את הקציצות כ-15 דקות.
              6. הרוטב: מחממים את שמן הזית סביר רחב על אש נמוכה. מוסיפים את הירקות לפי סדר הופעתם ברשימת המרכיבים, ומערבבים לאחר הוספת כל ירק.
              7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.
              8. מוסיפים לסיר כליטר מים - הנוזלים צריכים להגיע לכ-3/4 מגובה הסיר.
              9. מגבירים את הלהבה, וברגע שהנוזלים מגיעים לרתיחה מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים 15-10 דקות.
              10. מעבירים את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר ומוסיפים לו בזהירות את הקציצות האפויות – עם הידיים או בעזרת מלקחיים. מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות.
              11. מגישים על אורז, קוסקוס או פסטה, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

               

              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

               

              מה עוג'יליה מוסיפה לעוגיות שוקולד כדי לקבל מרקם מושלם? לחצו על התמונה כדי לגלות:

               


                (צילום: עוג'יליה דולסה)

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              שלון!

              אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

              הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

              אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

              עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

              בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

              וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

              שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!