עוגת בננה, תפוזים וגזר
עם תיבול קינמון וג'ינג'ר

כל אחד מהם הוא בסיס נהדר בפני עצמו למאפה, אז ברור שכאשר מצרפים בננה, גזר ותפוז מקבלים עוגה בחושה עסיסית במיוחד. והכל בקערה אחת - ובלי מיקסר

דפנה אוסטר מיכאל

|

24.11.16 | 21:46

עוגת בננה, תפוזים וגזר עם תיבול קינמון וג'ינג'ר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגת בננה, תפוזים וגזר עם תיבול קינמון וג'ינג'ר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

 

המרכיבים

1 תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 21-20 ס"מ

 

 

2 ביצים

1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום כהה

1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן או סירופ מייפל

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1 גזר קטן מגורד דק

2 בננות קטנות מעוכות

1 כפית קינמון

קורט ציפורן

קורט ג'ינג'ר טחון

1/4 כוס (60 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק

1 כוס + 1 כף גדושה (150 גרם) קמח תופח

לזיגוג: מעט סירופ מייפל

 

ההכנה

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  • שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים מעט עם מטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח והאגוזים, ומערבבים לבלילה אחידה.
  • מערבבים את האגוזים עם כף מהקמח. מוסיפים אותם עם יתרת הקמח לקערה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • מניחים לעוגה להצטנן מעט ומחלצים מהתבנית. יוצקים עליה מעט סירופ מייפל ומברישים אותו באופן אחיד על פני העוגה.

 

עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג