פאי בננה עם מלית סודית

עוגה מושחתת בהשראה אמריקאית: בצק פריך, מלית מפתיעה עם רמז מליחות ומעל הכל קצפת עם בננות

פאי בננה (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
פאי בננה (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ)

 

לקלתית

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1 חלמון

למלית

  • 1 כוס (250 גרם) חמאת בוטנים
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס (100 גרם) דבש
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל

 

להגשה

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 3-2 בננות
  • מעט סירופ מייפל

 

ההכנה

1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביה ומעבדים לבצק. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול הגדול מקוטר התבנית ב־2 ס"מ. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית. פורשים ומהדקים לבסיס ולדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ומאחסנים במקפיא כחצי שעה.

2. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

3. בעזרת סכין מסירים את שולי הבצק, כך שהדפנות יהיו אחידות וישרות. אופים כ־12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים בצד. לא מכבים את התנור.

4. המלית: שמים בקערת מעבד המזון (אין צורך לשטוף לאחר

הכנת הקלתית) את כל מרכיבי המלית ומעבדים למרקם אחיד. יוצקים על הקלתית ואופים עוד כ־15 דקות, עד שהמלית מתייצבת. מוציאים ומצננים.

5. ההגשה: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה ומורחים על העוגה. קולפים את הבננות ופורסים לעיגולים. מסדרים את הבננות על העוגה, מזלפים מעט מייפל ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: ללא הבננות, עד 3 ימים במקרר

 

 

  (צילום: דניאל קמינסקי)
    (צילום: דניאל קמינסקי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג