אוכל

    סלט קישואים קר עם יוגורט,
    אגוזים ומשמשים מיובשים

    הוא נראה צנוע ועשוי ממרכיבים פשוטים - אבל הביס הראשון בטוח יעלה לכם חיוך על הפנים: מירב גביש מגישה סלט קישואים מיוחד במינו

    מירב גביש

    |

    19.11.16 | 21:30

    סלט קישואים קר עם יוגורט, אגוזים ומשמשים מיובשים (צילום: מירב גביש)
    סלט קישואים קר עם יוגורט, אגוזים ומשמשים מיובשים (צילום: מירב גביש)
    את הסלט הזה אכלתי בפעם הראשונה במסעדת "האחים" בתל אביב. זו היתה מנה קטנה שהפתיעה אותי בגדול, אז רשמתי לעצמי את המרכיבים - מהר לפני שייגמר.

     

    חזרתי הביתה וניחשתי את המתכון בגרסה קצת אחרת. במסעדה מכינים אותו עם אורגנו טרי, אני שמתי נענע. זהירות, זה ממכר!

     

    מרכיבים

    2 מנות

     

    • 4-2 כפות שמן זית
    • 2 זוקיני או קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
    • 1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך דק
    • חופן נדיב של אגוזי מלך קצוצים
    • 10 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
    • 1/2 כפית מלח
    • 4 כפות מיץ לימון
    • 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
    • 20 עלי נענע קצוצים
    • 6 כפות יוגורט עזים

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
    2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סלט קישואים קר עם יוגורט, אגוזים ומשמשים מיובשים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ביגדיל121117