עוף בלימון כבוש ופפריקה
בליווי אורז עם אטריות

כשהחיים נותנים לכם לימונים כבושים - עשו אתם עוף! וכדי שיהיה מה שיספוג את הרוטב, יש לנו גם מתכון זריז לאורז עם אטריות

ילנה ויינברג

|

16.11.16 | 23:15

עוף בלימון כבוש ופפריקה (צילום: ילנה ויינברג)
עוף בלימון כבוש ופפריקה (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1/2 1 ק"ג עוף – שלם או נתחים
  • 3 כפות פרוסות לימון כבוש או ממרח לימון כבוש
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות כפות שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות מלח

 

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד המזון את הלימון הכבוש, השום, שמן הזית, הפפריקה, הפלפל השחור והמלח. טוחנים למחית אחידה.
  2. שוטפים את העוף, מייבשים היטב במגבת נייר ומניחים בתבנית. מורחים את העוף במחית הלימון הכבוש ומשתדלים להכניס כמה שיותר מהמחית מתחת לעור - במיוחד באזור החזה והירכיים. מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד ללילה). אם משתמשים בעוף שלם, מניחים אותו בתבנית כשהחזה פונה כלפי מטה.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרטיבים נייר אפייה ומקמטים אותו בידיים לכדור. פורשים את הנייר הרטוב על התבנית עם העוף ומהדקים אותו לשוליה. אופים - שעה אם מכינים נתחי עוף, או שעה וחצי אם מכינים עוף שלם.
  4. מסירים את נייר האפייה, מעלים את חום התנור ל-220 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת, עד שהעוף שחום והנוזלים הניגרים ממנו שקופים.

 

ליד העוף: אורז עם אטריות

  • מטגנים כוס אטריות בשמן 4-3 דקות, עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים כוס אורז ומלח, מערבבים ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים. מבשלים על אש קטנה 11 דקות על השעון. "מאווררים" בעדינות עם מזלג ומוסיפים מלח, אם צריך.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג