פשטידת ברוקולי פרווה עם מרקם
מושלם: עוג'יליה חושפת את הנוסחה

כשמכינים פשטידת ברוקולי בלי מוצרי חלב לא צריכים להתפשר על הטעם - או הבריאות. לעוג'יליה יש מרכיב סודי שיקפיץ את המאפה: קרם קשיו!

עוג'יליה דולסהפורסם: 15.11.16 20:59
צילון ועריכה: עוג'ילה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

ידעתן משמעות מקורית של מילה "עוּגָה" באה לתאר זה כל דבר עגול?

 

אז בימין בהן מאכילין אותנו בלי סוף ג'אנק בחרתי לאזן זה ען עוגת ברוקולי נהדרררררת!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? מתכון מלא כתוב מסודר ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 800 גרן ברוקולי (שקית אחת קפואה או ברוקולי טרי ונקי)
  • 1 כוס מַיִן
  • 100 גרן (כוס אחת דחוסה) קשיו טבעי מושרה במַיִן רותחין לפחות שעה
  • 1 כוס מַיִן רותחין
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שוּן קלופות או כתושות
  • 2 כפות גדושות קמח עדשין
  • 4 כפות קמח תירס (פולנטה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית טימין
  • מלח ופלפל שחור לפי טַעָן
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן הכנה

1. מחממין תנור ל-200 מעלות.

2. חולטין ברוקולי בתוך סיר: מוסיפין לברוקולי כוס מַיִן ומביאין לרתיחה. מכסין סיר במכסה ונותנין לברוקולי להתבשל עוד 2 דקות בתוך סביבת אדין בסיר סגור.

3. מורידין סיר מאש ומסננין תכולה לתוך מסננת כדי להפטר מנוזלין. משאירין ברוקולי בתוך מסננת כדי יתייבש.

4. מכינין קְרֶן קשיו: מסננין קשיו מתוך מי השריה ומכניסין לתוך בלנדר. מוסיפין כוס מַיִן רותחין, 2 שיני שוּן, ומלח לפי טַעָן וטוחנין הכל ביחד. טועמין ומתקנין מליחות אִן צריך.

5. בקערה נפרדת מערבבין 2 כפות קמח עדשין עִן 4 כפות מַיִן (אן יש זה גושין זה בסדר). מעבירין לתוך בלנדר וטוחנין הכל ביחד.

6. מחזירין סיר לכיריין, מדליקין אש נמוכה-בינונית, מוסיפין לסיר כף אחת שמן זית ובצל קצוץ.

7. בעזרת כף עץ מקפיצין בצל בסיר עד צבע שלו הופך להיות שקוף.

8. מורידין מאש.

 

 (צילום: עוג'ליה דולסה)
     

    9. לתוך קערה גדולה חדשה מוזגין קְרֶן קשיו-עדשין ומוסיפין לו כל תבלינין, 2 כפות קמח תירס ואבקת אפייה. מערבבין לאיחוד.

    10. מוסיפין לתוך בלילה בצל וברוקולי ובעדינות מקפלין ירקות ובלילה ביחד.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      11. משמנין תבנית עגולית בכף שמן זית (אפשר לשמן כל תבנית בעזרת מברשת או בעזרת מריחת שמן על כל תבנית עִן מגבת נייר).

      12. מפזרין על תבנית משומנת כף קמח תירס ומנערין תבנית מצד לצד כדי קמח ידבק על שמן בכל משטח תבנית.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        13. מוזגין בלילת ברוקולי על תחתית ומפזרין עוד כף קמח תירס מלמעלה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          14. מכניסין תבנית לתנור מחומן ל-60-45 דקות, עד ריח נהדר מתפשט בבית ופשטידה שלנו משחימה.

          15. מוציאין תבנית מתנור.

          16. מחכין טיפה תתקרר כדי נו לשרוף לשון.

          17. חותכין.

          18. מגישין.

          19. לוקחין ביס.

          20. אוהבין.

          21. משתפין!

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

             

            לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

             

            שיהיה זה שבוע מלא אנרררררגיות מתוקות!!!

             

             

            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            פשטידת ברוקולי – הגרסה המתורגמת

             

            מצרכים

            תבנית בקוטר 26 ס"מ

             

            • 100 גרם (1 כוס דחוסה) קשיו טבעי, שהושרה במים רותחים שעה לפחות
            • 800 גרם ברוקולי, קפוא או טרי
            • 2 שיני שום, קלופות או כתושות
            • 1 כוס מים רותחים
            • 2 כפות גדושות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק)
            • 2 כפות שמן זית
            • 1 בצל בינוני, קצוץ
            • 4 כפות קמח תירס (פולנטה)
            • 1 כפית אבקת אפייה
            • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
            • 1/2 כפית אורגנו
            • 1/2 כפית טימין
            • מלח
            • פלפל שחור גרוס

             

            אופן ההכנה
            1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
            2. שמים את הברוקולי בסיר, מוסיפים כוס מים בטמפרטורת החדר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 2 דקות נוספות. מסננים ומשאירים את הברוקולי במסננת, כדי שיתייבש.
            3. מכינים קרם קשיו: מסננים את הקשיו ושמים בבלנדר. מוסיפים את השום, כוס מים רותחים ומלח לפי הטעם, וטוחנים לקרם אחיד. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.
            4. בקערה נפרדת מערבבים את קמח העדשים עם 4 כפות מים (אם נשארים גושים, זה בסדר). מעבירים לבלנדר וטוחנים שוב לקרם אחיד.
            5. מחזירים את הסיר לכיריים, ומחממים בו כף שמן זית על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך בחישה, עד שהוא הופך לשקוף.
            6. יוצקים את קרם הקשיו לקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות קמח תירס ואת אבקת האפייה, המוסקט, האורגנו, הטימין ופלפל, ומערבבים לאיחוד.
            7. מוסיפים לקערה את הברוקולי והבצל, ומערבבים בעדינות.
            8. משמנים את התבנית בכף שמן זית. מפזרים בתבנית כף קמח תירס ומנערים מצד לצד, כדי שהקמח יידבק גם לדפנות.
            9. יוצקים את בלילת הברוקולי לתבנית ומפזרים מעל כף קמח תירס נוספת.
            10. אופים 60-45 דקות, עד שפשטידת הברוקולי משחימה.
            11. מקררים מעט לפני ההגשה.

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!