עוגיות שיבולת שועל עם
אגוזי מלך ושוקולד מריר

עוגיות שכולם יאהבו: פריכות מבחוץ, רכות מבפנים ומשובצות בהפתעות. אם תקפיאו חלק מהן לפני האפייה, תמיד תהיו במרחק רבע שעה מעוגייה חמה

אורלי חרמש

|

14.11.16 | 22:28

עוגיות שיבולת שועל עם אגוזי מלך ושוקולד מריר (צילום: אורלי חרמש)
עוגיות שיבולת שועל עם אגוזי מלך ושוקולד מריר (צילום: אורלי חרמש)

מרכיבים

כ-35 עוגיות

 

  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר רגיל
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1/2 1 כוסות (125 גרם) שיבולת שועל גרוסה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מקרימים יחד במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח והווניל. מוסיפים את הביצה ומערבלים
  3. עד שהיא נטמעת בתערובת.
  4. מערבבים את שאר המרכיבים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים קצרות, רק עד לאיחוד.
  5. קורצים מהבצק חתיכות באמצעות כף קפיצית או כף רגילה ומניחים בתבניות - שומרים על רווח של כ-4 ס"מ בין העוגיות. אפשר לשטח מעט את העוגיות, אם רוצים שהן יהיו דקות במיוחד.
  6. מכניסים לתנור את אחת התבניות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות אך עדיין רכות במרכזן. אופים באותו אופן גם את העוגיות שבתבנית השנייה. מצננים על רשת.

 

  • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג