עוגיות שיבולת שועל עם אגוזי מלך ושוקולד מריר (צילום: אורלי חרמש)
מרכיבים
כ-35 עוגיות
- 120 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר רגיל
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 ביצה
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 1/2 1 כוסות (125 גרם) שיבולת שועל גרוסה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מקרימים יחד במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח והווניל. מוסיפים את הביצה ומערבלים
- עד שהיא נטמעת בתערובת.
- מערבבים את שאר המרכיבים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים קצרות, רק עד לאיחוד.
- קורצים מהבצק חתיכות באמצעות כף קפיצית או כף רגילה ומניחים בתבניות - שומרים על רווח של כ-4 ס"מ בין העוגיות. אפשר לשטח מעט את העוגיות, אם רוצים שהן יהיו דקות במיוחד.
- מכניסים לתנור את אחת התבניות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות אך עדיין רכות במרכזן. אופים באותו אופן גם את העוגיות שבתבנית השנייה. מצננים על רשת.
- עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"