אוכל

    קלצונה עם מילוי של בשר,
    בזיליקום ועגבניות מיובשות

    אינס שילת ינאי נזכרת בימים שבהם הכינה עם סבתה האיטלקייה קלצונה - ומשתפת אתכם במתכון המשפחתי

    אינס שילת ינאי

    |

    02.11.16 | 22:18

    קלצונה עם מילוי של בשר, בזיליקום ועגבניות מיובשות (צילום: אפיק גבאי)
    קלצונה עם מילוי של בשר, בזיליקום ועגבניות מיובשות (צילום: אפיק גבאי)
    בימים שבהם הגעתי נסערת לבית של סבתא בחיפה, לבושה במדים ועייפה ומהדרך, היא היתה מוזגת לי לימונדה ומוציאה לשולחן קערת בצק, צלוחיות עם מליות ותבנית. התיישבנו ליד השולחן, וסיפרתי לה מה קרה תוך כדי שאני יוצרת קיפולים קטנים בכיס הבצק ומהדקת אותו, כדי שהמלית לא תברח והביס הראשון תמיד יהיה מפתיע ומלא טעמים.

     

    חזרתי לבסיס עם תיק עמוס בקלצונה של סבתא – כיסים של אושר, כיסים שמחביאים בתוכם הפתעות, כיסים שומרי סודות שנסגרו בקפידה אחד-אחד.

     

    • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

     

    מרכיבים

    כ-15 יחידות

     

    לבצק

    • 1 ק"ג קמח
    • 20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
    • 1 כפית מלח
    • 4 כפות שמן זית
    • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים

     

    למלית

    • 700 גרם בשר בקר טחון
    • 2 כפות שמן זית
    • 4 שיני שום קצוצות
    • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
    • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    לאפייה

    • שמן זית או ביצה טרופה

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים. יוצרים במרכז גומה ושמים בה את שאר מרכיבי הבצק. לשים עד שמתקבל בצק גמיש ורך, אבל לא דביק. יוצרים מהבצק כדור, משמנים אותו בשמן זית, מניחים בקערה ומכסים. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
    2. המלית: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומטגנים כ-5 דקות. מצננים.
    3. מחממים אתה תנור ל-200 מעלות.
    4. לשים קלות את הבצק ויוצרים ממנו כדורים בגודל של תפוז. מרדדים על משטח מקומח לעיגולים בעובי של 1/2 עד 1 ס"מ.
    5. מניחים במרכז כל עיגול כ-2 כפות מלאות מהמלית. מקפלים לשניים ומהדקים היטב את הקצוות.
    6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית או בביצה טרופה. מתפיחים 10 דקות.
    7. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים משחימים.

     

    גיוון: מלית גבינה

    • אפשר להחליף את המלית הבשרית במלית חלבית: מערבבים יחד 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת, 200 גרם גבינת ריקוטה, 3 כפות פסטו, חופן פטריות טריות קצוצות, 1/2 כוס תרד מאודה קצוץ, 4 כפות צנוברים, מלח ופלפל שחור גרוס.

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קלצונה עם מילוי של בשר, בזיליקום ועגבניות מיובשות"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג