דלורית צלויה בסילאן ותבלינים

פלחי דלורית אפויים בתנור ברוטב מתקתק עם תיבול מיוחד. לא משנה אם תגישו את המנה הזו חמה או קרה, היא תמיד תהיה נפלאה

דלורית צלויה בסילאן ותבלינים  (צילום: רן גולני)
דלורית צלויה בסילאן ותבלינים (צילום: רן גולני)

 

המרכיבים

(6-4 מנות) ‭ 

 

2 דלוריות גדולות או 3 קטנות

לרוטב הסילאן

  • ‭1/3‬ כוס סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט טחון
  • ‭1/8‬ כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • ‭1/2‬ כפית זרעי כמון כתושים
  • ‭1/4‬ כפית פלפל אנגלי טחון
  • מלח

לרוטב היוגורט

  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • מלח, פלפל לבן

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭200-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ מסירים מהדלוריות את הגבעול, חוצים אותן לאורך, נפטרים מהגרעינים וחותכים לאורך) לפלחים.

‭.3‬ רוטב הסילאן: מערבבים את כל מרכיביו בקערה גדולה, מוסיפים את הדלורית ומערבבים כך שהכל יצופה ברוטב. מניחים בתבנית ואופים ‭25-20‬ דקות, עד שהדלוריות רכות ומזלג ננעץ בהן בקלות.

‭.4‬ רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיביו בקערה, ומגישים לצד הדלורית - חמה או קרה.

 

איך שומרים? בכלי, עד 3 ימים במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד