סלט אורז אדום עם כרובית, חצילים וצימוקים

תוספת מיוחדת וטבעונית לשולחן החג, שניתן להגיש קרה או חמה: אורז אדום עם ירקות קלויים בניחוח קארי וטוויסט מתקתק של פירות מיובשים

  (צילום: רן גולני)

 

המרכיבים

(8-6 מנות)

 

  • 1 כוס אורז אדום
  • 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים
  • 1 כפית מחוקה אבקת קארי
  • 1 חציל חתוך לקוביות בגודל 2 סמ"ר
  • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • ‭1/3‬ כוס צימוקים חצויים או אוכמניות מיובשות
  • ‭3/4‬ כוס עלי סלרי קצוצים

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • ‭1/4‬ כוס לימון
  • מלח, פלפל שחור טחון

 

ההכנה

‭.1‬ הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית וטורפים היטב.

‭.2‬ ממלאים סיר במים, מוסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים ‭25-כ‬ דקות, עד שהוא רך אך נגיס.

‭.3‬ בזמן שהאורז מתבשל, מחממים את התנור ‭200-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.4‬ מסננים את האורז המוכן ומעבירים לקערה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.

‭.5‬ מפזרים את הכרובית בתבנית, בוזקים קארי, מלח ופלפל ומזליפים 4 כפות משמן הזית ומערבבים. אופים ‭20-כ‬ דקות, עד שהכרובית רכה וזהובה. מוציאים ומכינים באותה דרך את החצילים (מתבלים בפפריקה במקום בקארי, ומוסיפים מלח, פלפל ושמן זית).

‭.6‬ מוסיפים את הכרובית, החצילים וגם את הצימוקים והסלרי לקערת האורז ומערבבים. מגישים חם או קר.

 

איך שומרים?

בכלי מכוסה במקרר, עד 3 ימים (אפשר להכין את כל המרכיבים עד יומיים מראש ולשמור בנפרד. מחממים לפני ההגשה, מוסיפים את הצימוקים והסלרי ומגישים).

 ‬

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד