צילום: שי יחזקאל

שנת יופי: חמישה דברים שעוברים על העור שלך במהלך הלילה

כשאת ישנה, העור שלך עובד. אלו תהליכים מתרחשים בלילה ואיך תוכלי לעזור לעורך להיות מתוח, גמיש וצעיר יותר?

קצב חלוקת תאי העור מגיע לשיאו סמוך לחצות. כדי למקסם את התהליך מומלץ להשתמש בתכשיר לילה המכיל רטינול (צילום: Shutterstock)
קצב חלוקת תאי העור מגיע לשיאו סמוך לחצות. כדי למקסם את התהליך מומלץ להשתמש בתכשיר לילה המכיל רטינול (צילום: Shutterstock)

1. תהליכי הריפוי הופכים ליעילים יותר

למה זה קורה: במהלך הלילה רמת הורמון המלטונין בדם עולה. למלטונין תכונות של נוגד חמצון, והוא אחראי בין השאר על תיקון הנזקים שמתרחשים בעור במשך היום.

 

2. ההשפעה השלילית של הסטרס על העור פוחתת

למה זה קורה: רמות גבוהות של הורמון הסטרס קורטיזול עלולות לגרום לדלדול ודיקוק של העור. כשאנחנו ישנים, רמת הקורטיזול יורדת, מה שעשוי לתרום להקטנת ההשפעות השליליות האלה.

 

3. רמת הקולגן בעור עולה

למה זה קורה: במהלך שנת הלילה עולה רמת הורמון הגדילה, שאחראי בין היתר לייצור הקולגן בעור. ככל שרמת הקולגן גבוהה יותר - כך העור ייראה מתוח, גמיש וצעיר יותר.

 

4. קצב התאיידות המים מהעור גובר

למה זה קורה: בין שבע בערב ל-12 בלילה מחסום האפידרמיס יעיל פחות, ולכן אובדן הלחות מהעור גדול יותר מאשר בשעות היום. זו הסיבה שדווקא לפני השינה מומלץ ללחח את העור.

 

5. קצב חלוקת התאים מגיע לשיא

למה זה קורה: קצב חלוקת תאי העור מגיע לשיאו סמוך לחצות. כדי למקסם את התהליך מומלץ להשתמש בתכשיר לילה המכיל רטינול (או נגזרות של רטינול). זה גם הזמן לספק לעור תכשירים המעודדים יצירת קולגן, מאחר שהפעולה שלהם תהיה יעילה יותר כשחלוקת התאים נמצאת בשיאה.

 

ייעוץ מקצועי: ד"ר מרינה לנדאו, מומחית לרפואת עור

 

>> 5 טעויות שאת עושה בשטיפת הפנים

>> פגמי העור שהקיץ חשף והדרכים (לנסות) להיפטר מהם

 

 

 

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד