מתוך ההריסות ומעבר לדמיון

Iniala Beach House בתאילנד הוא מלון בוטיק ייחודי, שנוצר על ידי עשרה מעצבי על עם רצון להקים מתחם נופש אחר, היפה ביותר שנראה זה שנים

Iniala Beach House. עשרה מעצבי-על שקיבלו יד חופשית למימוש רעיונותיהם הבלתי שגרתיים (צילום: Kurt Alan Heck)
Iniala Beach House. עשרה מעצבי-על שקיבלו יד חופשית למימוש רעיונותיהם הבלתי שגרתיים (צילום: Kurt Alan Heck)
המתחם שנוצר כולל היום שלוש וילות מיוחדות, שכל אחת מהן מכילה שלוש סוויטות נופש, מתחם קסום לילדים וגם פנטהאוז רחב ידיים (צילום: Kurt Alan Heck)
המתחם שנוצר כולל היום שלוש וילות מיוחדות, שכל אחת מהן מכילה שלוש סוויטות נופש, מתחם קסום לילדים וגם פנטהאוז רחב ידיים (צילום: Kurt Alan Heck)

הצונאמי שפגע בפוקט בתאילנד בשנת 2004 לא השאיר דבר – הבתים, המלונות והרכוש נעלמו כלא היו. מאז עברו כמה שנים, ואחד מתושבי החוף החליט להקים לא רק את ביתו בשנית, אלא גם מתחם נופש חדש שיהיה גולת הכותרת של המקום. בניית המתחם הופקדה בידיהם של מיטב המעצבים העכשוויים, כך שכל סוויטה תהיה התגשמות של פנטזיה אחרת וסגנון שונה.

 

החזון של Iniala Beach House קרם עור וגידים. מנהל הפרויקט והבעלים, מארק ווינגארד, הזמין עשרה מעצבי-על שקיבלו יד חופשית למימוש רעיונותיהם הבלתי שגרתיים. "האחים קמפנה", מהידועים בעולם ברהיטים המהפכניים, מעצב העל הספרדי, חיימה חיון, שאחראי לאייקונים של ימינו, ועוד מעצבי פנים ואדריכלים ידועים מאנגליה, רוסיה, אירלנד, ארצות הברית וכמובן גם מתאילנד, קיבלו כל אחד מהם אזור לעצב לפי דרכו.

התוצאה המופלאה הייתה מעבר למצופה – עשר סוויטות שונות, כל אחת בעלת אופי, ריהוט וסממנים שונים ומקומיים שיצק המעצב לפי סגנונו המקומי והאישי. העיצובים השונים נשזרו ברעיונות ובאדריכלות המקום במקביל למחשבה על ההיסטוריה ועל הסגנון הייחודי לתאילנד.

 

המתחם שנוצר כולל היום שלוש וילות מיוחדות, שכל אחת מהן מכילה שלוש סוויטות נופש, מתחם קסום לילדים וגם פנטהאוז רחב ידיים. כל אח מהווילות מציעה את האפשרות להירגע לחלוטין ולקבל טיפול מלא הכולל גם אזור ספא פרטי עם מטפל/ת צמוד/ה, ומסעדה מן הטובות במקום שעליה מפקח שף בעל שלושה כוכבי מישלן.

 

בריכת החוץ. דק עץ ומתחי ישיבה גאומטריים (צילום: Kurt Alan Heck)
    בריכת החוץ. דק עץ ומתחי ישיבה גאומטריים(צילום: Kurt Alan Heck)

     

    מקרמה סגנונות

    החדרים שונים בתכלית ומציגים את אותן פנטזיות עיצוב שונות שספק אם נראו כמותן בעבר. מיטת זהב מעטרת חדר שינה מסיפורי האגדות, אזור ישיבה שנבלע בתוך סבכי מקרמה העץ, חדר ילדים שנותן חופש לדמיין ולהתחיל הרפתקאות. אין דבר שאינו אפשרי במתחם אינילה שמראה כי מותר לחלום ולהעז, אך יותר מכך מותר לשלב ולאחד רעיונות טובים שיחד מתעצמים ומשתפרים.

     

    המעצב המפורסם ועטור השבחים מתאילנד, Eggarat Wongcharit, היה אחראי לעיצוב, והרעיון מאחורי וילה סיאם. במהלך לימודיו בניו יורק ומילאנו, בירות העיצוב הגדולות, פותח קו המחשבה הייחודי לוונגצירט שנוצר מתוך החיבור בין המסורת והשורשים במזרח ובין תרבות המערב המשתנה. אותה שפה נראית גם בחלקו של המעצב במתחם, שם מתקיימת הסינרגיה של תרבות בודהיסטית והכלה של ניסיון חיים רחב המתאפיינת באלמנטים מהטבע ובתחושה הרמונית. הסוויטה לא חוסכת כלום ממבקריה, עם ספות ישיבה תלויות מהתקרה, עטופות מקלעת נצרי במבוק שיוצרות כוך עוברי שלו, ומסביבן סוטרות מתוך הלימוד הבודהיסטי שתורגמו לאנגלית. מיתרי הבמבוק החוזרים בווילה מאחדים את החדרים השונים שנמצאים על הקו של הניקיון בין המודרני למסורתי. חדרי האמבטיה באריחים מוזהבים ובעיטורי קיר מינימליים נפרסים מעל לאמבטיה, והכיורים מודרניים ולבנים לחלוטין.

     

    חדרי שינה מלכותיים בצבעי זהב עם עיטורים מקומיים (צילום: Kurt Alan Heck)
      חדרי שינה מלכותיים בצבעי זהב עם עיטורים מקומיים(צילום: Kurt Alan Heck)

       

      ברחבי הווילה הוא בחר עבודות של אמנים מקומיים, דוגמת שלוש תמונות בודהה גדולות שנתלו על הקיר המרכזי וכן מעין פגודה מעוטרת באריגה מסורתית שקושרת באופן מופשט ופיזי את מושג הנופש האולטימטיבי יחד עם נופי האיים הפסטורליים.

       

      אולם עיצוב הווילה מגיע לשיאו בספא הפרטי ששוכן במבנה כיפתי בעל קירות פסיפס זכוכית מוזהב וזוג כיורים לבנים תוצרת מותג היוקרה האיטלקי Antoniolupi (HeziBank) בצורה אמורפית שנדמה כצומחת מהרצפה. המקלחת כוללת את כל המערכות המתקדמות והמפנקות לשוהים במקום, ואם לא די בכך קיימת בווילה סאונה תאילנדית שעוצבה בהשראת המקדשים בצפונה של המדינה.

       

      חדר רחצה של המותג האיטלקי AntonioLupi להשיג בלעדית ב- HeziBank (צילום: Kurt Alan Heck)
        חדר רחצה של המותג האיטלקי AntonioLupi להשיג בלעדית ב- HeziBank(צילום: Kurt Alan Heck)
         

         

        אחת הסוויטות במתחם, סיאם - "לוטוס", קיבלה את שמה ואת אופייה בהשראת צמח הלוטוס בעל החשיבות המיסטית והסימבוליות התרבותית. צמיחתו מתוך הביצה אל מעל המים מסמל התעלות, ובחדר השינה במקום, חבצלות המים המעטרות את התקרה נותנות זכר לאגדה וכמו מגוננות על הישן. האובייקטים לקוחים מהטבע, כמו ספת קונכיית הצדפה, איורי דגי הלוטוס בחדר הרחצה, או האמבטיה העומדת בעלת הצורה האובלית מבית HeziBank שהופכת למרכז החדר.

         

        שני החדרים האחרים במתחם משלימים זה את זה כיין ויאנג. החללים סימטריים הופכיים, בעלי סקאלת צבעים זהה עם שימוש בלבן ועץ טבעי הנרקמת בתוך ענפי הבמבוק החוזרים. ענפים אלה נוצרו בשיטה המסורתית ובעבודת יד מקומית. מחוץ לכל אחד מהחדרים מוצבת מקלחת טרופית, מתחת לכיפת השמים ולנוף הטבעי השלו.

         

        חדר המנוחה בווילה סיאם בעיצובו של Eggarat Wongcharit (צילום: Kurt Alan Heck)
          חדר המנוחה בווילה סיאם בעיצובו של Eggarat Wongcharit(צילום: Kurt Alan Heck)

           

          בין חופי ספרד לרוסיה

          וילה ביאנקה עוצבה על ידי משרד האדריכלות הספרדי A-cero, ולצד פרשנות אבסטרקטית של צדפה הם בחרו להשתמש בסממן רוסי מובהק בתכנון הקומפלקס והוא הבבושקה.

           

          הרעיון של צעצוע פשוט שחוזר בגדלים שונים ומורכב אחד בתוך השני, התפתח לכדי קונספט שלם של צורות אמורפיות שנכנסות לתוך חללים תואמים ואובייקטים שמשתלבים ומתמקמים באחרים.

          את העיצוב הנקי של צורות בסיס חוזרות, מדי פעם עם נגיעת אדם, מייצרות משחקיות מודרניות בחדרים פשוטים. הגומחות מכניסות אליהן מיטה או כיסא, חלונות עגולים, רצפות עץ מרהיבות וכמובן צבע אחד ששולט במתחם – לבן, שקט ומרגיע.

           

          הפריטים בווילה ביאנקה לקוחים ממותגי העיצוב הספרדיים הטובים ביותר כמו Vondom החצוף (קיים בארץ ברשת פנטהאוז רהיטים) ששמות מוכרים לקחו בו חלק והשאירו בו את חותמם.

           

          סלון במתחם בבושקה. וילה ביאנקה, עוצב על ידי A-cero (צילום: Kurt Alan Heck)
            סלון במתחם בבושקה. וילה ביאנקה, עוצב על ידי A-cero(צילום: Kurt Alan Heck)

             

            קנה המידה ההולך וקטן לפי עקרון הבבושקה מהווה את תשתית האדריכלות בסוויטה כמו גם בפריטים שנלקחו אליה, ובפרט בחלל המרכזי, ואזור הישיבה במפלסו ובגודלו משתנה עם העלייה בגובה. הסוויטות המשניות בווילה הזאת באות מתוך העולם הימי, זרימת המים והצורות החד פעמיות.

             

            הקווים המתעגלים ברחבי החדר יוצרים מסע שעובר האורח בין אובייקטים שונים של שכבות פיברגלס על גבי קונסטרוקציית אלון טבעי שקיבלו מעטפת של טקסטורה רכה. אותם קימורים טבעיים שמרמזים על הצמחייה הימית ועל האצות נמצאים בין יצירות אמנות עכשוויות שמשתנות מדי שנה.

             

            רהיטי חוץ של המותג Vondom להשיג ב"פנטהאוז רהיטים" (צילום: Kurt Alan Heck)
              רהיטי חוץ של המותג Vondom להשיג ב"פנטהאוז רהיטים"(צילום: Kurt Alan Heck)

               

              ב-Iniala Beach House אי אפשר להישאר אדישים למחשבה שמצליחה להיטמע בצורה כה אורגנית בחלל. פנטזיה הצליחה לקום מראשם של המעצבים הגדולים בעולם במטרה ליצור מרחב אדריכלי קטן אינטימי.

              החוויה הרב חושית, שמפעילה גם את הדמיון והיצירתיות, מנתקת את אורחי המלון מהשגרה היומיומית בזכות חלום שהגיע לכדי מימוש. היופי והניצחון במקום כזה הם תחושת הנוחות והנועם שמקבל הצופה, ללא פחד לגעת ולהשתמש, מה שנכשל לא פעם בעולם העיצוב ובדגש בעיצוב הגבוה והחדשני.

               

              אלמנטים שנכנסים לתוך גומחות מובנות לצד עבודות אומנות (צילום: Kurt Alan Heck)
                אלמנטים שנכנסים לתוך גומחות מובנות לצד עבודות אומנות(צילום: Kurt Alan Heck)

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד