עוגת תפוזים ופקאנים

לפני הצום בארוחה מפסקת, או בסיומו כדי לשבור אותו: עוגה בחושה נימוחה ולחה במתיקות מתונה ובמינימום עבודה. והמחיר הקלורי? 170 קלוריות לפרוסה

סיון ורקר-פלג

|

10.10.16 | 09:06

עוגת תפוזים ופקאנים (צילום: אבירם פלג)
עוגת תפוזים ופקאנים (צילום: אבירם פלג)

עוגה בחושה במתיקות מעודנת, המכילה שומנים בריאים מאגוזי פקאן טריים, שמסייעים לשמור על תחושת שובע ממושכת יותר.

 

 

המרכיבים

10 פרוסות, 170 קלוריות לפרוסה

תבנית אינגליש קייק

 

  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים בינוניים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן (לא קלויים) חתוכים גס + 4-5 אגוזים לקישוט

 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומשמנים את התבנית.

2. טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את המיץ וגרידת התפוזים ומערבבים. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל והסוכר עד לקבלת בלילה אחידה.

3. מנפים לקערה את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעדינות.

4. אופים כ-40 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים בלבד.

5. מצננים את העוגה, מחלצים מהתבנית ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן.

 

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג