סלט שעועית לבנה עם
עגבניות צלויות ועשבי תיבול

חוזרים לשגרה? חוזרים למוטב? מתחילים לקיים הבטחות לשנה החדשה? תנו לנו לעזור לכם עם סלט שעועית לבנה שהוא ארוחה של ממש

סלט שעועית לבנה עם עגבניות צלויות ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
סלט שעועית לבנה עם עגבניות צלויות ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
הסלט במיטבו כשהוא חם, אבל אפשר להגישו גם פושר או קר. את השעועית והעגבניות אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. מרכיבים את הסלט לפני ההגשה.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 700 גרם עגבניות שרי תמר (או שרי רגילות)
  • ‭3-2‬ כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • ‭1/2‬ שקית (400 גרם) שעועית לבנה מוקפאת
  • 1 כפית שמן זית
  • ‭1/2‬ צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • ‭1/2‬ צרור כוסברה, קצוץ דק (או תוספת פטרוזיליה)
  • אפשרות: מיץ לימון לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית, כך שהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים את שמן הזית ובוזקים מלח, פלפל ואת הסוכר.
  3. צולים ‭35-30‬ דקות, עד שמופיעים סימני צריבה על העגבניות (מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה).‬
  4. בינתיים, מבשלים את השעועית בהתאם להוראות היצרן ומסננים.
  5. מחממים בסיר כפית שמן זית, מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מעבירים את השעועית לקערת הגשה.
  6. מוסיפים לקערה את העגבניות ואת עשבי התיבול ומערבבים.
  7. אם רוצים, מוסיפים מיץ לימון. מגישים.

 

איך שומרים?

עד 3 ימים, במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג