כל המאכלים - להסתדר במעגלים!
מנות לאירוח בצורת ספירלה ומניפה

הבלוגריות של Xnet לקחו מאכלים מוכרים – מקציצות עד אנטיפסטי - ושדרגו אותם לא רק בטעמים מיוחדים, אלא גם במראה עגול וחגיגי שיוציא מהאורחים קריאות התפעלות

מערכת Xnet

|

13.10.16 | 09:50

לחם "דפים" נתלש בשלושה טעמים (צילום: אורלי חרמש)
לחם "דפים" נתלש בשלושה טעמים (צילום: אורלי חרמש)

לחם "דפים" נתלש בשלושה טעמים / אורלי חרמש

 

מרכיבים

תבנית טבעת בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

 

לבצק

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים חמימים
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית

 

למילוי ולהברשה

  • 6-4 כפות פסטו בזיליקום
  • 6-4 כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • 6-4 כפות טפנד
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והמים ומניחים ל-10 דקות לתסיסה.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי או דביק מדי מוסיפים לו מעט מים או קמח, בהתאמה.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לריבוע בגודל של כ-30X30 ס"מ. מורחים שליש מהריבוע ב-3-2 כפות מאחד הממרחים. ממשיכים ומורחים את שני השלישים הנוספים בשני הממרחים האחרים.
  5. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים כל שליש ל-16 מלבנים בגודל של כ-4X5 ס"מ.
  6. מעמידים את דפי הבצק בתבנית זה לצד זה – שמים בכל פעם דף עם ממרח אחר (אם בסוף התהלך הדפים לא צמודים לגמרי זה לזה – לא נורא, הרווחים ייסגרו לאחר התפיחה). כדי שהדף הראשון לא ייפול תומכים בו עם כוס, וכשמגיעים לדף מהצד השני מוציאים אותה ומשלימים את המילוי.
  7. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. אופים את הלחם כ-30 דקות, עד שהוא מתייצב ומזהיב.
  9. כשהלחם עדיין חם מברישים אותו במעט שמן זית. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
  10. אפשר לשמור את הלחם במקפיא כשבועיים, כשהוא עטוף היטב. מפשירים בטמפרטורות החדר, ולאחר מכן אפשר לחמם כ-15 דקות ב-150 מעלות.

 

  • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"

 

מניפת קציצות וירקות (צילום: אפרת סיאצ'י)
    מניפת קציצות וירקות(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מניפת קציצות וירקות / אפרת סיאצ'י

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    לקציצות
    • 500 גרם בשר בקר טחון
    • 1 בצל גדול מגורר דק
    • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
    • 1 ביצה
    • 3 פרוסות לחם ללא הקרום
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית שטוחה כמון
    • פלפל שחור גרוס

     

    לירקות
    • 3 קישואים בינוניים
    • 1 חציל בינוני (רצוי רזה ומאורך)
    • 1 בטטה בינונית (רצוי רזה ומאורכת)
    • 2 תפוחי אדמה קטנים
    • 6-5 עגבניות שרי
    • 2 כפות שמן זית
    • 1/4 כפית מלח

     

    לרוטב
    • 2 כפות מלאות רסק עגבניות
    • 1/2 כוס מים חמים
    • 1 כף שמן זית
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1/4 כפית מלח
    • קורט פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    2. הקציצות: מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, הפטרוזיליה והביצה. מספיגים את פרוסות הלחם במים, סוחטים ומפוררים לתוך הקערה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה.
    3. הירקות: חותכים את הירקות לפרוסות עגולות בעובי של 1.5 ס"מ. מניחים בקערה, מתבלים בשמן זית ובמלח, ומערבבים.
    4. ההרכבה: יוצרים מתערובת הבשר קציצות בקוטר של פרוסות הירקות ובעובי 1.5 ס"מ. משמנים בנדיבות את התבנית. מסדרים את הקציצות במעגל צמוד לדפנות התבנית, כשבין קציצה לקציצה מפרידה פרוסת ירק. מסדרים באותו אופן עוד מעגל או שניים פנימיים. שמים את עגבניות השרי במרכז.
    5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 45 דקות.
    6. לקראת סוף האפייה מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
    7. מסירים את הכיסוי, יוצקים את הרוטב על הקציצות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים.

     

     

    ספירלת קנלוני (צילום: אפרת מוסקוביץ)
      ספירלת קנלוני(צילום: אפרת מוסקוביץ)
       

       

      ספירלת קנלוני / אפרת מוסקוביץ

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 24 ס"מ

       

      • 250 גרם קנלוני
      • 250 גרם גבינת פטה או בולגרית, חתוכה לקוביות
      • 700 גרם עגבניות מרוסקות (רצוי להשתמש בפסאטה איטלקית)
      • 12 שיני שום, קלופות ופרוסות
      • 1 חבילה (800 גרם) מדליוני תרד קפואים או 5 חבילות תרד טרי
      • 1 דלורית בינונית
      • 150 גרם גבינת פרמזן או גבינה צהובה קשה, מגוררת
      • שמן זית
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      מלית הדלורית: חוצים את הדלורית ומבשלים אותה כ-30 דקות במים רותחים, עד שהיא רכה לגמרי. מסננים ומקררים. קולפים, מעבירים לקערה ומועכים למחית. מוסיפים מחצית מקוביות הגבינה, מעט מלח ופלפל שחור,

      מלית התרד: מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומזהיבים מחצית מכמות השום. מוסיפים את מדליוני התרד הקפואים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרד מפשיר ומבעבע קלות. מכבים את האש, מוסיפים את יתרת קוביות הגבינה, מעט מלח ופלפל שחור, ומערבבים.

      רוטב העגבניות: מחממים מעט שמן זית בסיר קטן ומזהיבים את יתרת השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, חצי כוס מים ומעט מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.

      הקנלוני: מניחים את הקנלוני בתבנית עמוקה ויוצקים עליהם מים רותחים עד לכיסוי. משרים כ-7 דקות, עד שהגלילים רכים אך עדיין מוצקים. מוצאים את הקנלוני מהמים וגוזרים אותם לשניים עם מספריים, כך שמתקבלים גלילים קצרים.

      ההרכבה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תחתית התבנית במעט שמן זית.

      ממלאים מחצית מכמות הקנלוני במלית הדלורית ואת המחצית השנייה במלית התרד.

      מסדרים קנלוני במילוי תרד במעגל צמוד לדפנות התבנית. יוצרים מעגל פנימי עם קנלוני במילוי דלורית, וממשיכים ליצור כך מעגלים שבכל אחד מהם מילוי אחר. יוצקים בין הקנלוני את רוטב העגבניות ומפזרים מעל את הפרמזן. אופים כ-25 דקות.

       

      • עוד מתכונים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"

       

      קרפצ'ו ירקות שורש (צילום: מירב גביש)
        קרפצ'ו ירקות שורש(צילום: מירב גביש)

         

        קרפצ'ו ירקות שורש / מירב גביש

         

        מרכיבים

        4 מנות

         

        • 2-1 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות בקולפן
        • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לרצועות בקולפן
        • 1 סלק גדול, קלוף וחתוך לרצועות בקולפן
        • שמן זית
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס
        • פלפל צ'ילי גרוס
        • 1 כפית סוכר חום
        • 50 גרם צנוברים
        • 100 גרם גבינת פטה
        • חופן עלי נענע או פטרוזיליה

         

        אופן ההכנה
        1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
        2. מסדרים את הירקות בתבנית בצורת מניפה עגולה, כמו בתמונה. מפזרים מעל מלח, פלפל שחור, צ'ילי יבש, שמן זית ואת הסוכר. מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעל תבנית, שתשמש כמשקולת.
        3. אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את התבנית ונייר האפייה העליון, ומצננים 10 דקות.
        4. בזמן שהירקות מתקררים מחממים במחבת מעט שמן זית וקולים את הצנוברים כמה דקות, עד שהם מזהיבים.
        5. מפזרים על מניפת הירקות את גבינת הפטה, הצנוברים ועלי נענע או פטרוזיליה, ומזלפים שמן זית.

         

        • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

         

        שבלול בצק פריך במילוי פירות יער (צילום: אביגיל עוזי)
          שבלול בצק פריך במילוי פירות יער(צילום: אביגיל עוזי)

           

          שבלול בצק פריך במילוי פירות יער / ילנה ויינברג

          מתיקות העוגה תלויה במתיקות הפירות, ולכן אם משתמשים בדובדבנים חמוצים כדאי להוסיף יותר סוכר.

           

          מרכיבים

          תבנית בקוטר 24 ס"מ

           

          • 3.5 כוסות (490 גרם) קמח
          • 1 שקית אבקת אפייה
          • קורט מלח
          • 200 גרם חמאה קרה
          • 1 גביע (200 גרם) אשל
          • 500 גרם דובדבנים קפואים
          • 8 כפות סוכר
          • אבקת סוכר לקישוט

           

          אופן ההכנה
          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
          2. מנפים לקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה וקורט מלח. מגררים פנימה את החמאה הקרה. משפשפים את התערובת בין כפות הידיים, עד שהחמאה נטמעת בקמח ונוצרים פירורים. מוסיפים את האשל ומערבבים בידיים עד שמתקבל בצק גמיש שנפרד מדפנות הקערה.
          3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים אחד מהם למלבן צר באורך 30 ס"מ.
          4. מניחים דובדבנים בטור לאורך מרכז המלבן ומפזרים עליהם 2 כפות סוכר. סוגרים את הבצק מעל הדובדבנים ומהדקים, כך שמתקבל צינור. יוצרים באותו אופן עוד 3 צינורות בצק.
          5. מניחים את הצינורות בתבנית בזה אחר זה, בצורת שבלול. מהדקים היטב את הקצוות שלהם זה לזה (כדי שהמילוי לא יברח החוצה) וסוגרים את שני קצוות הפתוחים שבתחילת ובסוף השבלול.
          6. אופים כ-50 דקות, עד שסכין הננעץ בבצק יוצא יבש.
          7. מצננים את העוגה ומפזרים עליה אבקת סוכר.

           

          עוד מתכונים של ילנה ויינברג – בבלוג "Simply Gourmet"

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד