תבשיל עדשים ירוקות עם
בטטה, תפוח אדמה ובצל

תבשיל צבעוני ומשביע, שמוכיח כי גם עם המרכיבים הכי בסיסיים שיש בכל מטבח אפשר להפתיע את האורחים עם מנה מיוחדת

דפנה אוסטר מיכאל

|

19.10.16 | 08:42

תבשיל עדשים ירוקות עם בטטה, תפוח אדמה ובצל (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
תבשיל עדשים ירוקות עם בטטה, תפוח אדמה ובצל (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בטטה בינונית, חתוכה קוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: מעט כמון

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך שעה. מסננים. מבשלים את העדשים כ-10 דקות בהרבה מים רותחים עד לריכוך.
  2. יוצקים את השמן למחבת גדולה (או ווק) ומחממים היטב על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  3. מוסיפים את תפוח האדמה והבטטה ומטגנים כ-10 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך.
  4. מוסיפים את העדשים והתבלינים ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
  5. מגישים חם.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג