כל תפוח - קינוח! 3 מתכונים
למנות אחרונות עם תפוחים

לאסנת לסטר יש בשבילכם שלושה מתכוני קינוחים עם תפוחים: גם פשוטים, גם פרווה - ובעיקר טעימים. לא תנסו?

אסנת לסטרפורסם: 06.10.16 23:47
תפוחים ממולאים אפויים במיקרוגל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תפוחים ממולאים אפויים במיקרוגל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

תפוחים ממולאים אפויים במיקרוגל

מתכון של השף עמי ברעם.

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 5 תפוחים, עדיף מזן חמצמץ
  • 5 כפיות צימוקים
  • 5 כפיות חמוציות
  • 5 כפיות אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס וקלויים במחבת יבשה כ-2 דקות
  • 1/4 כפית קינמון
  • 3 כפות דבש או סילאן

 

אופן ההכנה

  1. חוצים את התפוחים ומרוקנים אותם מגרעינים וסיבים. מעמיקים את הגומה, כדי ליצור מקום למילוי.
  2. מערבבים את הפירות היבשים והאגוזים עם הדבש.
  3. ממלאים את התפוחים בתערובת ומניחים בכלי שמתאים לאפייה במיקרוגל. עד שלב זה אפשר להכין את המנה 4-3 שעות לפני הארוחה.
  4. אופים את התפוחים במיקרוגל כ-8 דקות, בעוצמה גבוהה.
  5. מגישים חם או קר.

 

תפוחים אפויים עם טחינה ודבש (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    תפוחים אפויים עם טחינה ודבש(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    תפוחים אפויים עם טחינה ודבש

    מתכון של יפה כהן מהזורעים.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 4 תפוחים מהסוג שאוהבים
    • 2 כפות טחינה גולמית
    • 2 כפות דבש
    • 1/2 כפית קינמון טחון
    • חופן שקדים פרוסים

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200-190 מעלות.
    2. חוצים את התפוחים לרוחב ומניחים בכלי שמתאים לבישול במיקרוגל.
    3. מבשלים את התפוחים במיקרוגל בעוצמה גבוהה 6 דקות.
    4. מוציאים בזהירות את ליבת התפוחים.
    5. מערבבים יחד את הטחינה, הדבש והקינמון לממרח אחיד. מניחים כפית ממנו על כל תפוח.
    6. מקשטים את התפוחים בשקדים פרוסים.
    7. אופים בתנור 4 דקות, ומגישים חם.

     

    תפוחים אפויים בבצק דבש (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      תפוחים אפויים בבצק דבש(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      תפוחים אפויים בבצק דבש

      מתכון של אסנת לסטר.

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 26 ס"מ

       

      • כ-8-6 תפוחים (הכמות שיכולה להיכנס לתבנית)
      • 1 כוס גדושה (כ-160 גרם) קמח תופח
      • 1/4 כפית ציפורן טחון
      • 1 כפית קינמון טחון
      • 1/3 כוס (כ-100 גרם) תרכיז תפוזים או מנגו שנמכר קפוא, מופשר לטמפרטורת החדר
      • 2/3 כוס (225 גרם) דבש נוזלי
      • 3 ביצים
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 200 גרם ביסקוויטים (כל סוג שאוהבים), שבורים גס

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את התפוחים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מצננים (לא מכבים את התנור).
      2. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
      3. שמים בקערה את הקמח, הציפורן והקינמון, מערבבים ומנפים.
      4. יוצקים לקערת המיקסר את התרכיז, הדבש והביצים. מקציפים 2 דקות, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים עוד כמה שניות.
      5. מורידים את מהירות ההקצפה לנמוכה ביותר ומוסיפים את תערובת הקמח בשלבים.
      6. מוסיפים את הביסקוויטים, מעלים את מהירות ההקצפה לבינונית וממשיכים להקציף עד שהביסקוויטים נשברים קצת בתוך הבלילה.
      7. מעבירים את הבלילה לתבנית. מעמידים בתוכה את התפוחים האפויים, כך שהיא תכסה רק את השליש התחתון שלהם. אם רוצים להגביה את התפוחים, אפשר להעמיד אותם על פרוסות תפוחים.
      8. אופים 35 דקות. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

        

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)