פשוט ונפלא. סלט העוף (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
- חצי חזה עוף או 1 כוס עוף מוכן, חתוך לנתחים
- 2 כפות רוטב סויה רגיל
- 1 כף מיונז
- 1 כפית חומץ עדין
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כפית פפריקה
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 באגט או לחמנייה
- שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- מלח
1/2 חסת אייסברג קטנה או חסה רגילה
2 עגבניות בשלות
1/4 בצל סגול או רגיל
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה שבה תגישו את הסלט את רוטב הסויה, המיונז, החומץ, החרדל, הפפריקה ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- חותכים את הבאגט לפרוסות עבות. מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את פרוסות הבאגט ומתבלים בשום הכתוש, מלח ןפלפל. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהפרוסת זהובות ופריכות, מוציאים ושומרים בצד. משאירים את המחבת על האש.
- אם משתמשים בשאריות עוף מוכן, מחממים אותן מעט במחבת. אם אין שאריות עוף: שוטפים ומייבשים את חזה העוף, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת עד שהוא מוכן. פורסים או קורעים לנתחים.
- מוסיפים את העוף לקערה עם הרוטב.
- שוטפים את החסה ומייבשים היטב (הייבוש חשוב כי מים שיישארו על העלים ימהלו את הרוטב ויקלקלו את המרקם הפריך של הסלט). קורעים את העלים היבשים לתוך הקערה עם הרוטב.
- פורסים את הבצל לטבעות, חותכים את העגבנייה ומוסיפים אותם לקערה.
- מערבבים את הסלט בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים את פרוסות הבאגט ואוכלים מיד.
- עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"