ארוחה קלילה בקערה אחת:
סלט העוף הכי פשוט שיש

אחרי ארוחות החג הכבדות, בטח תשמחו לפתוח את השנה עם סלט העוף הזה, שישביע אתכם בלי להכביד. ובתור בונוס הוא יעזור לכם לנצל שאריות מהחג!

ילנה ויינברג

|

06.10.16 | 08:41

פשוט ונפלא. סלט העוף (צילום: ילנה ויינברג)
פשוט ונפלא. סלט העוף (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

  • חצי חזה עוף או 1 כוס עוף מוכן, חתוך לנתחים
  • 2 כפות רוטב סויה רגיל
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית חומץ עדין
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 באגט או לחמנייה
  • שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח

 1/2 חסת אייסברג קטנה או חסה רגילה

2 עגבניות בשלות

1/4 בצל סגול או רגיל

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה שבה תגישו את הסלט את רוטב הסויה, המיונז, החומץ, החרדל, הפפריקה ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  2. חותכים את הבאגט לפרוסות עבות. מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את פרוסות הבאגט ומתבלים בשום הכתוש, מלח ןפלפל. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהפרוסת זהובות ופריכות, מוציאים ושומרים בצד. משאירים את המחבת על האש.
  3. אם משתמשים בשאריות עוף מוכן, מחממים אותן מעט במחבת. אם אין שאריות עוף: שוטפים ומייבשים את חזה העוף, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת עד שהוא מוכן. פורסים או קורעים לנתחים.
  4. מוסיפים את העוף לקערה עם הרוטב.
  5. שוטפים את החסה ומייבשים היטב (הייבוש חשוב כי מים שיישארו על העלים ימהלו את הרוטב ויקלקלו את המרקם הפריך של הסלט). קורעים את העלים היבשים לתוך הקערה עם הרוטב.
  6. פורסים את הבצל לטבעות, חותכים את העגבנייה ומוסיפים אותם לקערה.
  7. מערבבים את הסלט בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים את פרוסות הבאגט ואוכלים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג