אוכל

    סוד טארט התפוחים הנהדררר
    של עוג'יליה: בסיס עוגיות לוטוס

    תפוח בדבש זה כל כך תשע"ו! לכבוד השנה החדשה עוג'יליה טובלת תפוחים בלוטוס, ומכינה מהם טארט מיוחד מ-6 מרכיבים בלבד

    עוג'יליה דולסהפורסם: 05.10.16 09:00
    צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
    צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

    לכבוד זה חגי תשרי בחרתי להיפרד משנה אחרונה ולקבל זה שנה חדשה עִן מתכון הכי מתוק זה יש לטארט תפוחין נהדרררררר! ועוד כמה הפתעות בדרך...

     

    טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר:

     

    >> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

     

    מצרכין

    תבנית טארט עגולה קוטר 26 ס"מ

     

    לתחתית
    • 200 גרן עוגיות לוטוס
    • 2 כפות גדושות ממרח לוטוס

     

    למלית
    • כוס אחת רסק תפוחין
    • חצי כפית קינמון
    • 4 תפוחין מתוקין נהדרין

     

    לזיגוג
    • 3-2 כפות סירופ מייפל טהור או ריבת מישמישין מומסת

     

    אופן הכנה

     

    תחתית

    1. מפוררין כל עוגיות במעבד מזון או בעזרת פטיש שניצלין.

    2. מוסיפין לפירורין ממרח לוטוס ומעבדין שוב עד פירורין הופכין להיות דביקין בצורה אחידה.

    3. משמנין תבנית טארט ושופכין עליה זה כל תחתית.

    4. בעזרת אצבעות או גב של כף מהדקין פירורין על כל תחתית ומסגרת תבנית.

    5. מכניסין למקפיא להתייצבות בזמן ממשיכין עִן מילוי.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      מילוי

      1. מחממין תנור ל-180 מעלות.

      2. מכינין קערה גדולה, מַיִן וחצי לימון.

      3. חותכין כל תפוח לרבעין ומנקין שאריות חרצנין.

      4. פורסין כל חתיכה לאורכה בצורת פרוסות דקות.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        5. מעבירין כל תפוח פרוס לתוך קערה זה הכינונו מראש, מכסין תפוחין פרוסין במַיִן וסוחטין מעל לימון. מערבבין קלות כדי מיץ לימון יגיע לכל תפוח וימנע השחרה שלו.

         

        הרכבה

        1. מוציאין תחתית ממקפיא.

        2. מערבבין רסק תפוחין וקינמון ושופכין על תחתית.

        3. מסננין את קערת תפוחין מנוזלין.

        4. בשלב זה נראה חלק תפוחין נשברו וזה בסדר! לוקחין כל פרוסות שבורות ומכסין איתן כל שכבת רסק.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          5. לוקחין פרוסות יפות נשארו לנו ומסדרין אותן בצורת עיגולין כך: מניחין פרוסה ראשונה לאורך בצמוד למסגרת תבנית, מניחין פרוסה שניה באותו אופן - כשחלק עגול של פרוסה חדשה מתחכך עִן חלק ישר זה פרוסה קודמת – ממשיכין לסדר כך על כל מסגרת תבנית עד נוצר זה עיגול פרחוני חיצוני ואפשר לעבור לעיגולין פנימיין יותר עד זה מרכז עוגה.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            6. מוזגין לתוך קערה קטנה סירופ מייפל או ריבת מישמשין מומסת ובעזרת מברשת מלטפין בעדינות כל זה פרח תפוחי חגיגי שלנו.

            7. מכניסין לתנור ל-45 דקות עד טארט מעט משְחִין.

            8. מוציאין מתנור ומלטפין שוב בשאריות סירופ מייפל או ריבת מישמשין מומסת.

            9. מצננין

            10. מחלצין מתבנית

            11. חותכין

            12. טועמין

            13. אוהבין

            14. משתפין!

             

            אן בטעות נשאר משהו מעוגה שומרין אותה במקרר עד לביס הבא.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

               

              שתהיה זה שנה מלאה אהבה מתוקה לכולנו!!!

               

              • עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה

               

               ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

               

              טארט תפוחים ולוטוס – הגרסה המתורגמת

               

              מרכיבים

              תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

               

              לתחתית
              • 200 גרם עוגיות לוטוס
              • 2 כפות גדושות ממרח לוטוס

               

              למלית
              • 1/2 לימון
              • 4 תפוחים
              • 1 כוס (240 מ"ל) רסק תפוחים
              • 1/2 כפית קינמון

               

              לזיגוג
              • 3-2 כפות סירופ מייפל טהור או ריבת מישמשים מומסת

               

              אופן ההכנה

               

              התחתית
              1. מפוררים את העוגיות במעבד מזון או בעזרת פטיש שניצלים.
              2. מוסיפים לפירורים את ממרח הלוטוס ומעבדים עד שהממרח נטמע בהם באופן אחיד.
              3. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את תערובת הפירורים. בעזרת האצבעות או גב של כף מהדקים את הפירורים לתחתית ודפנות התבנית.
              4. מכניסים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את המילוי.

               

              המלית
              1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
              2. מכינים קערה עם הרבה מים ומיץ מ-1/2 לימון.
              3. חותכים כל תפוח לרבעים ומנקים מליבה וחרצנים. חותכים כל רבע לאורכו לפרוסות דקות. מעבירים כל תפוח פרוס לקערה עם המים והלימון, כדי שלא ישחירו.

               

              ההרכבה
              1. מערבבים את רסק התפוחים והקינמון ויוצקים על התחתית. מיישרים.
              2. מסננים את פרוסות התפוחים. אם יש פרוסות שבורות, מניחים אותן על הרסק.
              3. מסדרים את פרוסות התפוחים במעגלים על הטארט, כך שהן חופפות (כמו רעפים). מתחילים במעגל החיצוני וממשיכים עם עוד כמה מעגלים פנימיים עד למרכז.
              4. שמים בקערה קטנה סירופ מייפל או ריבת מישמשים מומסת, ומברישים בה את התפוחים.
              5. אופים כ-45 דקות, עד שהטארט מעט משחים.
              6. מוציאים מהתנור ומברישים שוב בסירופ מייפל או בריבה המוממסת.
              7. מצננים ומחלצים מהתבנית. אם לא מגישים את הטארט מיד, שומרים אותו במקרר.

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              שלון!

              אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

              הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

              אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

              עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

              בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

              וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

              שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!