במקרה לא הכינותי מראש: מתכונים
מהירים ברגע האחרון לארוחה בחג

הבטחתם להביא סלט ודחיתם לדקה ה-90? לא מצאתם בסופר את הבשר שבניתם עליו לעיקרית? בשביל זה אנחנו פה עם מנות קלות אבל חגיגיות שתוכלו להכין בצ'יק

מערכת Xnet

|

04.10.16 | 08:38

סלט סלק, גזר, סלרי ותפוח (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
סלט סלק, גזר, סלרי ותפוח (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
פרגיות צלויות ברוטב תפוחים חריף-מתקתק (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)
פרגיות צלויות ברוטב תפוחים חריף-מתקתק (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)

לפתיחה

סלט סלק, גזר, סלרי ותפוח / נעמה רן, "לאשה"

כל מה שמסמל את החג בסלט יפהפה אחד: גם סימנים (גזר וסלק), גם תפוחים וגם רוטב עם דבש. אה, והוא גם טעים נורא!

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 שורש סלרי בינוני, קלוף וחתוך למקלונים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים
  • 2 סלקים, קלופים וחתוכים למקלונים
  • 1 תפוח, חתוך למקלונים
  • 1/3 כוס עלי כוסברה

 

לרוטב
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. שמים את הירקות, התפוח והכוסברה בקערת הגשה.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת וטורפים היטב לרוטב אחיד.
  3. יוצקים את הרוטב על הירקות שבקערה ומערבבים בעדינות. מניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים, ומגישים.

 

פילה סלמון בתנור בשום ושמיר (צילום: ילנה ויינברג)
    פילה סלמון בתנור בשום ושמיר(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מנה ראשונה

    פילה סלמון בתנור בשום ושמיר / ילנה ויינברג

     

    מרכיבים

    5-4 מנות

     

    • 800 גרם פילה סלמון (אם משתמשים בקפוא, יש להפשיר אותו קודם)
    • 1/4 צרור שמיר
    • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1/2 לימון פרוס דק
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ולאחר מכן בנייר אפייה.
    2. שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים אותו היטב עם מגבות נייר.
    3. קוצצים את השמיר דק ומניחים במרכז התבנית. מוסיפים את השום, החמאה, מלח ופלפל. לשים הכל לתערובת אחידה ומזיזים לשולי התבנית.
    4. מניחים במרכז התבנית את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים את הפילה בתערובת החמאה ומסדרים מלמעלה את פרוסות הלימון.
    5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים אותו לדפנות, לסגירה הרמטית. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהסלמון מוכן. מגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית.

     

     

    מנה עיקרית

    פרגיות צלויות ברוטב תפוחים חריף-מתקתק / קלי מגר, "לאשה"

    מושלמת לראש השנה: מנה עיקרית, יפהפיה ובריאה, שמשלבת את כל חמשת הטעמים וגם את כוכב החג – התפוח.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא העצם)

     

    לרוטב
    • ‭1/2‬ כוס רוטב צ'ילי מתוק
    • ‭1/3‬ כוס מים
    • ‭1/3‬ כוס רוטב סויה (מומלץ סויה תמרי)
    • 1 כפית דבש פלפל
    • שחור טחון
    • 2 תפוחים קטנים מזן גרני סמית‭,'‬ קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ‭1/2‬ ס"מ

     

    לתוספת חצאי התפוחים הצלויים
    • תפוחים קטנטנים מזן גרני סמית‭,'‬ חצויים

     

    אופן ההכנה
    1. שמים במחבת עמוקה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומיד מכבים את להבת הכיריים.
    2. מחממים היטב מחבת ברזל מחורצת (עם "פסים").‬ מניחים את נתחי הפרגיות במחבת, צולים כ־3 דקות והופכים. ממשיכים בצלייה כ־3 דקות נוספות. חותכים כל פרגית ל־4 ומעבירים מיד למחבת עם הרוטב. טובלים את נתחי הפרגית היטב כך שייעטפו ברוטב מכל הצדדים. מגישים עם כף מהרוטב.
    3. תוספת התפוחים הצלויים: מחממים היטב את מחבת הברזל המחורצת (עם "הפסים"). מניחים את התפוחים כשהצד החתוך כלפי מטה וחורכים עד שנוצרת דוגמת פסים על בשר התפוח. מעבירים לכלי הרוטב ומבשלים 5 דקות נוספות. מגישים עם הפרגיות.

     

    קוסקוס עם גרגירי רימון ואגוזים מסוכרים (צילום: מרילין איילון)
      קוסקוס עם גרגירי רימון ואגוזים מסוכרים(צילום: מרילין איילון)

       

      תוספת

      קוסקוס עם גרגירי רימון ואגוזים מסוכרים / מרילין איילון

      קוסקוס חגיגי וטעים מאוד בכלום עבודה.

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 1 שקית קוסקוס מהיר הכנה
      • 1/4 2 כוסות מים
      • 4 כפות שמן
      • 1/4 כפית קינמון
      • 1/4 כפית ג'ינג'ר
      • 1/4 כפית כורכום
      • 1 כפית אבקת מרק עוף
      • 1 בצל גדול, פרוס דק
      • 1/2 כוס גרגירי רימון
      • חופן אגוזים מסוכרים
      • מלח
      • פלפל שחור

       

      אופן ההכנה
      1. שמים בסיר את המים, השמן, הקינמון, הג'ינג'ר, הכורכום ואבקת המרק, ומביאים לרתיחה.
      2. מכבים את האש ומוסיפים את הקוסקוס. מכסים ונותנים לנוזלים להיספג במשך 5 דקות.
      3. פותחים את הסיר ומפרידים את הגרגירים בעזרת מזלג. נותנים לקוסקוס לנוח כ-5 דקות נוספות בסיר פתוח ומעבירים לכלי הגשה.
      4. מטגנים את הבצל על אש קטנה עד שהוא מתחיל להזהיב.
      5. מוסיפים את גרגירי הרימון ואת האגוזים, מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.
      6. עורמים את התערובת על הקוסקוס ומגישים חם.

       

       

      עוגת דבש עם תמרים ותפוחים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
        עוגת דבש עם תמרים ותפוחים(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

         

        קינוח

        עוגת דבש עם תמרים ותפוחים / קלי מגר, "לאשה"

        סוד ההצלחה של העוגה הוא לא לערבב יותר מדי בשלב הוספת הקמח, אלא רק עד שהוא נבלע בעיסה - כך העוגה תהיה רכה יותר.

         

        מרכיבים

        תבנית בגודל 30X30 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק

         

        • 3 ביצים
        • 100 גרם חמאה, מומסת
        • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
        • 1 כוס (360 גרם) גרם דבש
        • 1 כוס קפה שחור חם, מסונן
        • 3 כוסות (420 גרם) קמח
        • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
        • 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
        • 1/2 כוס קוביות תפוחים בגודל 1/2 ס"מ
        • 1/2 כוס תמרים יבשים, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
        • אפשרות: 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית ג'ינגר מיובש טחון ו-1/2 כפית ציפורן
        • לקישוט: 3 כפות שקדים פרוסים

         

        אופן ההכנה
        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית, מקמחים אותה ומנערים את עודפי הקמח.
        2. שמים בקערה את הביצים, החמאה, הסוכר והדבש ומערבבים היטב. מוסיפים את הקפה המסונן, מערבבים לעיסה ומניחים בצד 5 דקות.
        3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים לקערת העיסה תוך ערבוב וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את התפוחים, התמרים והתבלינים (אם רוצים) ומערבבים רק עד שהם נטמעים בבצק.
        4. יוצקים את הבצק לתבנית ומפזרים על פניו באופן שווה את השקדים.
        5. אופים במרכז התנור כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
        6. חותכים לריבועים ומגישים.
        7. אפשר לשמור את העוגה 4-3 ימים בטמפרטורת החדר, ואפשר גם להקפיא אותה, בכלי אטום, עד 3 שבועות.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד