סלט סלק, בצל סגול ונענע

דרך נהדרת לתבל סלט סלק: עם בצל סגול ונענע. יש צמחונים בקהל? הוסיפו עדשים שחורות מבושלות או קינואה מבושלת, ותקבלו סלט שהוא ארוחה

סלט סלק, בצל סגול ונענע (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט סלק, בצל סגול ונענע (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

אפשר להכין את המנה עד יומיים מראש.

 

 

החומרים

סלט
  • 3 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לפלחים
  • ‭1/2‬ כוס עלי נענע
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
  • 2 תפוזים, קלופים ומפולטים (ללא הציפה השקופה)
  • חופן נבטים
  •  ‭1/4‬ כוס פולי ווסאבי גרוסים (להשיג בחנויות תבלינים או בחנויות למוצרים אסייתיים)

לרוטב

  • 4 כפות מיץ לימון
  • 6 כפות מיץ תפוזים
  • ‭1/3‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

 

ההכנה

  1. מערבבים בקערה כל חומרי הסלט.
  2. שמים בצנצנת את חומרי הרוטב ומשקשקים. יוצקים על הסלט, ומגישים.

 

  • גיוון: הוסיפו עדשים שחורות מבושלות או קינואה מבושלת, ותקבלו סלט שהוא ארוחה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד