צילום: סם יצחקוב

עו"ד שרלי פז: גירושין? קשה, אבל לפעמים אין ברירה

זה לא חייב להיות כאוס. עו"ד שרלי פז, נוטריון, מגשר ובורר, מסביר איך אפשר לעבור את הגירושין בשלום

מדר פרסומי

|

28.09.16 | 16:34

  (צילום: Shutterstock)

את הסטטיסטיקה כולנו מכירים: אחד מכל שלושה זוגות מאוהבים שהחל את מסע הזוגיות בירח דבש, יסיים על מדרגות הרבנות. עבור מי שלא התנסה בכך, המונח "גירושין", מתקשר מידית עם "כאוס", לפעמים זה נכון, אך, אפשר גם אחרת.

 

לעשות את זה נכון

ישנה חשיבות רבה לדמות עורך הדין המייצג את מי מהצדדים ועל יכולתו לעמוד על זכויותיו של הצד אותו הוא מייצג. בנוסף, חשוב שתהיה התאמה בין עוה"ד ללקוח/ה, כי ההתקשרות ביניהם הולכת להיות לתקופה ארוכה כשהלקוח נמצא ברגעיו הקשים וה"נמוכים" יותר בחיים. יש לו די צרות מבחוץ ומבית והדבר האחרון שהוא צריך זה גם מריבות עם עוה"ד שלו, וזה קורה.

 

"מידע זה כח"

יתכן שבתקופת הנישואין, היית פסיבית וסמכת על בן הזוג שיטפל בעניינים הרכושיים. לא עוד! המידע הוא כח ! בלי לשלוט במידע, גם עוה"ד שלך יעמוד בעמדת נחיתות מול הצד שכנגד. לכן, חשוב לאסוף כמה שיותר מידע כדי להוכיח את טענותיכם. לא פחות חשוב – לוודא שאתם עושים זאת בדרכים חוקיות. אין מניעה בשימוש בהקלטות וצילומים ואף בחוקרים פרטיים ובלבד שעושים זאת נכון ובהדרכת עוה"ד המייצג. הקפידו לאסוף כמה שיותר מסמכים לגבי כלל הנכסים, זכויות וחובות, תלושי שכר, דפי חשבון, ספחי שיקים, דוחות כספיים, תרשומות בכתב יד, פירוט תכולת הדירה, וכיוצ"ב. אם יש ספק, אין ספק! לצלם ולהביא לעוה"ד, שהוא יעשה את המיון ויחליט מה חשוב ומה לא.

 

מירוץ הסמכויות

תשכחו מהדעה שבית הדין הרבני טוב יותר לגברים ובית המשפט לנשים. כל תיק לגופו. בוחרים את הערכאה המתאימה לפי שיקולי כדאיות ואסטרטגיה כפי שקובע עוה"ד. יחד עם זאת צריך לזכור שמי שפועל ראשון ומגיש את התביעות, הוא שקובע היכן יתנהלו ההליכים המשפטיים, אם בבית הדין הרבני ואם בביהמ"ש. למשל, אם אישה רוצה למנוע או לעכב פירוק שיתוף היא תפנה לבית הדין הרבני לבקש מדור ספציפי, מה שלא ניתן לקבל בבית המשפט למשפחה.

 

הורים

תרצו או לא תרצו, אתם מעורבים. וזה מתחיל כבר בהתחלה, כשהכל "דבש". רוצים לעזור בכסף? מצויין, תחשבו מה יקרה בגירושין. הנתינה צריכה להיות "חכמה" (וזה אפשרי) כדי שלא להעליב ולפגוע, ולא לגרום למריבות בין בני הזוג. אם לא תבטיחו זאת, כבר בעת הנתינה, תשכחו מהכסף, הוא יהפוך למשותף ויתחלק בין בני הזוג.

 

הסכם גירושין

הסכם גירושין מלווה אתכם לפחות עד שימלאו לאחרון הילדים 21 שנים ואף לאחר מכן. לכן, חשוב לעשות הסכם טוב, הסכם שיגן עליכם. לכן, גם אם אצה הדרך ומשתוקקים לגט המיוחל, לא להקל ראש בהסכם הגירושין. כי "חתמת, נסעת"! הסיכוי לבטל הסכם גירושין הוא קלוש ביותר, כמעט אפסי..

 

עו"ד שרלי פז, נוטריון, מגשר ובורר, בוגר הפקולטה למשפטים באונ׳ תל אביב, בעל רישיון לעריכת דין מ-1989. משרדו מתמחה בתחום דיני המשפחה וירושה, מייצג לקוחות בבתי משפט ובבתי דין רבניים מזה 27 שנים. המשרד צבר ניסיון רב בייצוג לקוחות בסכסוכים משפחתיים מורכבים, סכסוכים כספיים, ידועים בציבור, סכסוכי ירושה ומאבקים בין בני זוג לפני ואחרי גירושין. בנוסף, המשרד מתמחה במתן חוות דעת נוספת (second opinion) ללקוחות המיוצגים ע״י עו"ד אחרים אשר מבקשים לקבל דעה נוספת על הטיפול שנעשה ו/או על המשך הטיפול בתיק.

 

עין הקורא 10 ראשל״צ, מגדל היובל טל. 03-9673305. היכנסו לאתר  או שילחו מייל .  

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד